Coinbase arıza verdi: 125 bin müşteriye yanlış mesaj gitti

Kripto para borsası Coinbase'ın sisteminde yazılımsal hata meydana geldi. Şirket, 125 bin kullanıcısına yanlış mesaj gönderdiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli dünyanın üçüncü büyük kripto para borsası Coinbase, yaklaşık 125 bin müşterisine güvenlik ayarlarının değiştiğine dair yanlış mesaj gönderdiğini açıkladı. Şirketin sözcüsü Andrew Schmitt, yanlış mesajların bir iç hatadan kaynaklandığını söyleyerek, "Hafta sonunun çoğunu müşterilerin sorularını cevaplamakla geçirdiğini" açıkladı.

Müşterilerine "2 adımlı doğrulama ayarlarınız değiştirildi" mesajı gönderen şirket, daha sonra bu mesajı yanlışlıkla gönderdiğine dair yeni bir e-posta gönderdi.

Andrew Schmitt, herhangi bir 'hackleme' durumunun söz konusu olmadığını ne sürerek, ''Birden sistem hata gibi şeyler göndermeye başladı ancak bu kötü niyetli veya üçüncü taraf bir hata değildi" diyerek açıkladı.

SİBER SALDIRI OLMUŞTU

Coinbase müşterilerinin bir bölümünün hesapları geçen hafta saldırıya uğramıştı. Müşteriler, yardım talep etmek için şirkete ulaşamadıklarını aktarmıştı.

68 milyondan fazla müşterinin Coinbase'de 223 milyon dolarlık parası bulunuyor. (EKONOMİ SERVİSİ)