Çocuklara istismarda bulunan vekil müdürün 79.5 yıl hapis cezası Yargıtay'da onandı

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, İzmir'de yaşları 6 ile 11 arasında değişen kız öğrencilerine cinsel istismarda bulunan okul müdür vekili sanığa verilen 79 yıl 6 ay hapis cezasını onadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Menderes ilçesinde, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrenciye 'müstehcen görüntüler izlettiği' ve 'istismarda bulunduğu' gerekçesiyle verilen 79,5 yıl hapis cezası, daha önce iki kez Yargıtay tarafından bozulan Adil Ş'nin (73) cezası bu kez Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nce onandı.

Daire, daha önce iki kez bozulan kararı, yeniden inceledi. Daire kararında, yargılama sürecindeki işlemlerin, usul ve kanuna uygun olarak yapıldığını, aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmaların toplanan delillerle gerekçeli kararda gösterilip tartışıldığını kaydetti.

Daire, vicdani kanının dosya içindeki belge ve bilgilerle uyumlu olarak kesin verilere dayandırıldığı, eylemlere uyan suç vasfı ile yaptırımların doğru biçimde belirlendiğinin anlaşıldığına karar vererek temyiz sebeplerinin esastan reddini ve hükümlerin onanmasını kararlaştırdı. (HABER MERKEZİ)