Çocuğa istismardan yargılanan öğretmen tepkilerden sonra tutuklandı

İskenderun’da geçtiğimiz günlerde 12 yaşındaki öğrencisine istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan öğretmen M.D. dün savcılık kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.D.’nin tutuksuz yargılanmasına kadın platformlarından ve kamuoyundan tepki gelmişti.

Fotoğraf: Sendika.org Arşivi / csgorselarsiv.org
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın İskenderun ilçesinde yasadışı bir etüt merkezinde özel ders verdiği 12 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen fizik öğretmeni M.D., 27 Ocak Çarşamba günü gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çocuğun avukatı Haydar Gökpınar, kendilerinin karara itiraz hakkı olmadığını ama sosyal medya aracılığı ile istismarı kamuoyunda gündemleştirerek savcının tutukluluk kararı çıkmasını sağlamaya çalışacaklarını söylemişti.

HER YERDEN TEPKİ GELDİ

Gökpınar’ın çağrısının ardından öğretmen M.D.’nin tutuklanması için sosyal medyadan paylaşımlar yapıldı. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin konuyu TBMM gündemine taşıdı, İskenderun Kadın Platformu ve diğer kadın platformlarından kararı kınayan, öğretmenin tutuklanmasını talep eden açıklamalar yapıldı.

Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Cumhuriyet Savcılığı, öğretmen M.D hakkındaki tutuksuz yargılama kararını bozdu ve M.D’nin tutuklanmasına karar verdi. Adliyeye getirilen M.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'BAŞKA ÖĞRENCİLER DE VAR' İDDİASI

3 ay boyunca öğretmeni M.D.’nin istismarına maruz kaldığını söyleyen 12 yaşındaki çocuğun durumu annesine anlatması ve annenin şikâyeti üzerine konu yargıya taşınmıştı. 2018 yılında da devlet okulunda çalışırken istismar iddiasıyla yargılanan öğretmen M.D., bu yargılamadan beraat etmişti. Öte yandan Avukat Haydar Gökpınar, istismar olayının ortaya çıkmasının ardından M.D.’nin istismarına maruz kaldığını iddia eden başka öğrencilerin de kendilerine ulaştığını kaydetti.