Çocuğa cinsel saldırıdan yargılanan üvey babanın davası ertelendi

Dikili'de zihinsel engelli kız çocuğunun üvey babasının cinsel saldırısına maruz kalmasına ilişkin dava, tanıkların dinlenmesi kararıyla ertelendi. Bir sonraki duruşma 8 Şubat 2022'de görülecek.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Dikili ilçesinde zihinsel engelli kız çocuğunun üvey babası tarafından taciz edilmesine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya anne Gülseren Y. ile taraf avukatları katılırken, duruşmayı Dikili Kadın Platformu üyeleri de takip etti.

Duruşmada ifade veren anne Gülseren Y., soruşturma aşamasında verdiği ifadenin doğru olduğunu belirterek, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Müşteki avukatları da müvekkilin beyanlarına katıldıklarını, gelen belgelerde aleyhe olan hususları kabul etmediklerini söyledi.

'ŞAHISLARIN BİLGİSİ OLAMAZ, TANIK OLARAK DİNLENMESİ YARGILAMAYI UZATACAK'

Sanık müdafi tarafından tanık olarak dinlenilmesi istenilen Aysun Susam ile sanık arasında suç tarihi itibariyle gerek ceza gerekse hukuk davaları mevcut olduğunu belirten avukatlar, şunları söyledi:

“O dönemde sanık ve Aysun Susam görüşmüyorlardı, bu nedenle Aysun Susam'ın yargılamaya konu olay hakkında bilgi sahibi olması beklenemez, ayrıca Umut Çömlek ve Samet Çömlek de yine olay tarihi itibariyle Bartın'da ikamet ediyorlardı, bu şahısların da olay ile ilgili bilgi ve görgüleri yoktur. Bu isimlerin tanık olarak dinlenilmeleri yargılamayı uzatacaktır, bu yöndeki talebin reddine, önceki celse verilen 3 nolu ara karardan dönülmesine karar verilmesini talep ediyoruz, sanıkta şikayetçiyiz.”

MAHKEME TANIKLARIN DİNLENMESİNE KARAR VERDİ

Sanık avukatları ise önceki savunmalarını tekrar ederek aleyhe olan hususları kabul etmediklerini ifade etti. Sanık avukatları mağdurun yaşananları tekrar anlatmasını talep etti.

İfadelerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise söz konusu isimlerin tanık olarak dinlenmesine karar vererek davayı 8 Şubat 2022 tarihine erteledi.

'ÇOCUKLARIMIZIN DÜŞLERİNİ KARANLIĞA TERK ETMEYECEĞİZ'

Duruşma sonrası açıklama yapan Dikili Kadın Platformu, davanın takipçisi olacaklarını belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Buradayız, gitmiyoruz. Çocuk beyanı esastır. Biz kız çocuğuna inanıyoruz. Annenin yardım çığlığı ile buradayız. Kız çocuğunun sesi annenin sesiyle birleşti. Bugün burada bizimle koca çığlık oldu. Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz. Biz kadınlar birlikte güçlüyüz. Şubatta da davanın takipçisi olacağız. Çocuklarımızın düşlerini karanlığa terk etmeyeceğiz.”

Açıklamaya Dikili Kadın Platformu, Dikili ve Bergama Eğitim Sen, CHP Bergama İlçe Yönetimi ve CHP Bergama Kadın Kolları temsilcileri de katıldı. (DUVAR)

Etiketler İzmir Dikili