CKD Genel Merkezi'ne tepki: Samsun Şube kendini feshetti

Afganistan açıklaması ile tartışma yaratan Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Samsun şubesi, genel merkeze tepki olarak kendini feshetti.

Google Haberlere Abone ol

Haydar Öztürk

SAMSUN - Afganistan açıklaması ile Taliban'a destek verdiği eleştirilerine hedef olan Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Merkezi'ne, Samsun'dan tepki geldi.

CKD Samsun Şubesi Yönetim Kurulu, genel merkezin Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesi sonrası açıklamada "Bağımsız Afganistan'ı tanıyoruz, bağımsız Afganistan'ı tanımayanı tanımıyoruz" ifadelerini reddettiğini açıkladı.

CKG Genel Merkezi'nin açıklamasını kınadıklarını belirten CKD Samsun Şubesi Yönetim Kurulu, Samsun şubesini fesih etme kararı aldıklarını aktardı.

'TALİBAN'A DESTEK ASLA KABUL EDİLEMEZ'

CKD Samsun Şubesi Yönetim Kurulu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Derneğimizin genel merkezi tarafından Afganistan ile ilgili yapılan açıklamaları kesinlikle reddediyor ve kınıyoruz. Afganistan halkının Taliban önderliğinde bağımsızlık savaşı verdiği ve kazandığı iddiasının ne gerçeklerle ne de bilimsellikle hiçbir ilgisi yoktur. Adında Cumhuriyet olan bir Türk kadın derneğinin, İslam dinini kendi çarpık anlayışıyla yorumlayıp, özellikle kadınlar üzerinde ağır bir baskı kuran Taliban yönetimini desteklediğini açıklaması asla kabul edilemez.”

'BİZİ TEMSİL ETMEYEN BİR YÖNETİMLER BİR ARADA OLMAMAK İÇİN FESİH KARARI ALDIK'

“Bizler ne sahte Atatürkçüyüz ne de sırtımızı herhangi bir yere dayadık. Türk kadınına ve kendimize olan güvenle düşüncelerimizi açıklıyoruz. Kimse Cumhuriyet kadınlarını Taliban şeriatını destekler konuma getiremez. Açıklamanın yapıldığı ilk günden bugüne kadar mücadelemizi dernek içinde vererek yanlıştan dönülmesini istedik. Bu bildiriden sorumlu herkesi dernekten istifaya çağırdık. Dernek yönetimi, bu çağrımızı dikkate almayarak, derneğin erimesine göz yumdu. Bu durumda bizi temsil etmediğinizi gördüğümüz bir yönetimle bir arada olamayacağımızdan Samsun Şube olarak olağanüstü genel kurula giderek şubemizi fesih kararı aldık.”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezi'nin açıklamasında "Bazı kadın örgütlerinin bir araya gelerek savurdukları 'Taliban’ı tanımıyoruz, Taliban’ı tanıyanı da tanımıyoruz' sloganına karşı 'Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz, Bağımsız Afganistan’ı tanımayanı da tanımıyoruz' denilmişti.