Cizre’deki istismar davasında sanık Ahmet Acar beraat etti: Dosyanın üstünü örtmek istediler

Ahmet Acar, 11 yaşındaki çocuğu istismar ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Avukat Emine Özdemir, dosyanın üstünün örtülmek istendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Şirin Bayık

ŞIRNAK - Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde 11 yaşındaki kız çocuğunun Ahmet Acar tarafından istismar edildiği öne sürüldü. 5 Temmuz 2022'de yaşanan olay sonrası Acar hakkında ‘cinsel istismar’ suçlamasıyla dava açıldı.

Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasında, çocuğun ailesi şikayetini geri çekti. Mahkeme somut delil yetersizliğini gerekçe göstererek Ahmet Acar hakkında beraat kararı verdi.

ÇOCUĞA KAYYIM ATANMASI TALEP EDİLDİ

11 yaşındaki çocuk, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlanırken sanık Ahmet Acar, hakkındaki iddiaları reddetti. Sosyal hizmet uzmanı, çocuğun ifadesinde çekimser ve sessiz kalmasından kaynaklı beyanlarında samimi olmadığı yönünde görüş bildirdi. CMK'den atanan aile avukatı Emine Özdemir ise ailenin şikayetini geri çekmesine rağmen çocuğun baskı altında bırakıldığını ifade ederek çocuğa kayyım atanmasını istedi.

Mahkemede mütaalasını veren savcı, sanığın ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan cezalandırılması ve çocuğa kayyım atanması talebinde bulundu. Mahkeme, üçe karşı bir oyla sanık Ahmet Acar’ın beraatine karar verdi.

AVUKAT ÖZDEMİR: MUHALEFET ŞERHİNE KATILIYORUM

Duruşma sonrası avukat Emine Özdemir, dosyanın üstünün örtülmek istendiğini belirterek şunları söyledi: "Ülkede istismar dosyalarının çoğunda olduğu gibi bu dosyanın da üstü örtülmeye çalışılıyor. Mağdur ve ailesine yönelik toplumsal baskı olduğu kanaatindeyim, bu baskıya dayanılamadığı için aile tarafından şikayet geri çekildi. Savcı, halihazırda beraat kararını istinaf etmiş bulunmaktadır. Kararda konulan muhalefet şerhinde, 'olay öncesinde sanık ile kendisinin veya ailesinin arasında sanığa iftira atmasını gerektiren bir neden  bulunmayan mağdurun, pedagog nezaretinde ve vekili eşliğinde, olayın sıcaklığı ile vermiş olduğu beyanları; mağdurun yaşı dikkate alındığında; beyan içeriğinin kurmaca veya uydurma olma imkanının bulunmuyor olması' ifadeleri yer aldı. Bu ifadelere ben de katılıyorum."