Cizre'de yöresel kıyafete el konuldu

Cizre HDP ilçe binasına yapılan baskında gözaltına alınanların ifade işlemleri sürüyor. Baskında Cizre'de yöresel elbise olan şel û şepiklere de el konuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Cizre ilçe binasına özel hareket polisleri tarafından dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında kapı ve pencereler kırıldı. İlçe binasında yapılan aramalarda ise kitap, bilgisayar ve dolaplar dağıtıldı. 

Cudi, Dağkapı, Nur Mahalleleri ile Dirsekli köyü ve Dirsekli Konutlarında yapılan ev baskınlarında, HDP İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart, HDP İlçe yöneticisi ve Cizre bodrumlarında katledilen Yasemin Çıkmaz’ın annesi Esmer Çıkmaz, Osman Küçük, Maruf Eliş, Şerif Elçeoğlu, Burhan Dalmış, Ahmet Benzer, Zeliha Yardak ve Ali Oğur gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğünde tutulurken, avukatıyla 24 saat görüşme kısıtlılığı getirildi. 

ŞEL Û ŞAPİKA EL KONULDU 

Gözaltına alınanlardan Ahmet Benzer’in evine yapılan baskında oğlunun yöresel elbiseleri olan şel û şepiklerine ve yeşil, kırmızı, sarı flamalarına el konuldu. Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, gözaltına alınanlardan Burhan Dalmış’ın evine yapılan baskında ise annesi Behiye Dalmış, darp edildi. Polisin, Dalmış’ın sırtına tekme attığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)