Cizre kayyımının 4 milyonluk ‘Dikey Bahçe’sinden geriye çöp kaldı

Cizre kayyımı Faik Arıcan'ın 2018'de, 4 milyon TL'ye yapılan ve ana akım medyada sürekli reklamı yapılan "Dicle Dikey Bahçe"den geriye çöp kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak’ın Cizre İlçe Kaymakamı ve kayyımı Faik Arıcan’ın 2018 yılında Konak Mahallesi Dicle Nehri'nin kenarına 4 milyon 126 bin 538,69 TL ücretle yaptırdığı "Dicle Dikey Bahçe"si çürüdü. Kayyımın yaptırdığı bahçede led ışıkların büyük bir bölümü yanmazken, yılın 12 ayı yeşil kalacağı ileri sürülen çiçeklerin kökleri kurudu. Çiçeklerin kuruması sonrasında uzun ve kararmış bir duvar görünümüne sahip olan bahçenin kenarına kurulan banklarda ise in cin top oynuyor. Yurttaşların oturmak için tercih etmediği bahçenin geleceği de belirsiz. 

İHALEDE İVEDİLİK!

Kayyım Ahmet Adanur'un yerine 20 Ağustos 2017'de atanan Faik Arıcan, mevzuata aykırı bir şekilde pazarlık usulü (MD 21B) yaptığı ihale “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” ibresiyle peyzaj çalışması yaptı. 

'TERÖRDEN ARINDIRILAN CİZRE'DE DEV PROJE'

Yaklaşık maliyeti 4 milyon 711 bin 812,45 TL olduğu belirtilen ihale ise 4 Milyon 126 bin 538,69 TL’ye yüklenici Halit Adak isimli şahsa verildi. Projenin yapımı esnasında ve sonrasında ana akım ve havuz medyasında sık sık, “Terörden arındırılan Cizre’de dev proje” gündemiyle yaptıkları haberlerde kayyım Arıcan'ın bahçeyle boy boy fotoğrafları servis edildi. Her defasında AKP'li siyasilerin de gündemine gelen bahçe, bugün çöp haline geldi. Yapılan büyük masrafa rağmen bahçenin yeniden ıslah edilmesi noktasında pek bir çalışma yapılmadı. 

KİMSE UĞRAMIYOR

Kayyım Arıcan’ın bahçenin önünde sürekli poz verdiği ve 12 ay yeşil kalacağı iddia ettiği çiçeklerden eser kalmazken, yine bahçe kenarında bulunan led ışıkların büyük bir kısmı ise dökülmüş vaziyette. Dicle Nehri boyunca parka dizilen bankların ve “yürüyüş yolu” denilen bölgeye kimselerin uğramaması ise dikkati çekiyor. 

Dikey Bahçe içerisinde Şubat 2020'de belediye tarafından "çalışma" adı altında ekilen sarmaşıkların da büyük bir bölümünün bakımsızlıktan kuruduğu görüldü. (MA)