Cinsel tacizle suçlanan New York Valisi Cuomo özür diledi

Eski danışmanlarının kendisine yönelttiği cinsel taciz suçlamalarının ardından ABD'nin New York Valisi Andrew Cuomo, özür diledi. Söylediklerinin 'yanlış yorumlandığını' savunan Cuomo, "Herhangi birinin böyle düşünmesine neden olduğum için gerçekten üzgünüm" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de New York Valisi Andrew Cuomo, iki eski danışmanının kendisine yönelttiği cinsel taciz suçlamalarının ardından özür diledi. Cuomo, yaptığı yazılı açıklamada, "Söylediğim bazı şeylerin istenmeyen bir flört olarak yanlış yorumlandığını kabul ediyorum. Herhangi birinin böyle düşünmesine neden olduğum için gerçekten üzgünüm" ifadelerini kullandı.

'Kimseye zarar vermeyi amaçlamadığını'  ve 'etrafındaki insanlara kişisel hayatlarıyla ilgili şaka yapmayı sevdiğini' söyleyen Cuomo, pozisyonundan dolayı şimdi daha hassas ve mesafeli yaklaşması gerektiğini anladığını kaydetti. Cuomo, iddiaların araştırılması için bağımsız inceleme yapılması çağrısında bulundu.

Vali Cuomo'un eski danışmanı Lindsey Boylan, 24 Şubat 2021'de 'Medium' adlı internet sitesinde yayımladığı makalede, Cuomo'nun 2016'dan 2018'e kadar birçok kez kendisini taciz ettiğini söylemişti. New York Times'a 27 Şubat'ta açıklama yapan Cuomo'nun eski danışmanlarından 25 yaşındaki Charlotte Bennett de 63 yaşındaki valinin geçtiğimiz baharda kendisine 'cinsel içerikli bazı sorular sorduğunu' öne sürmüştü. (AA)