Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği: Haklarımızı geri alacağız.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Güçlü Kadın Güçlü Türkiye kampanyalarınız bu ülkede feministlerin on yıllardır yürüttüğü mücadeleyi ve o mücadelenin ne kadar haklı, ne kadar meşru olduğu gerçeğini örtemez" dedi.

Fotoğraf: Dilara Açıkgöz csgorselarsiv.org
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği'nden yapılan açıklamada da "İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılıyoruz demek kadınlara, çocuklara ve LGBTİ+lara 'öldürülseniz de, tecavüze, tacize, istismara maruz bırakılsanız da biz failleri, erkek şiddetini koruyacağız' demektir" denildi. "Haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Gece yarısı yapılan yasa değişiklikleri bizim için yeni değil. Ancak bir imzayla uluslararası sözleşmeden ayrılmaya kalkmak bu ülkedeki tüm kadın ve LGBTİ+ların varlığına, haklarına açık saldırı demektir. Bilinsin ki sonuna kadar mücadele edeceğiz, birleşeceğiz ve haklarımızı geri alacağız" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

KARARI TANIMIYORUZ: Tüm hukuksuz eylemlerinize, faillerin sırtının sıvazlanmasına, kadınların, kız çocuklarının ve LGBTİ+’ların şiddetin hedefi haline getirilmesine karşı direneceğiz. Bu kararı tanımıyoruz, kabul etmiyoruz! Tek bir kadın, tek bir çocuk, tek bir LGBTİ+ bu ülkede tehdit altında kalmayıncaya kadar İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284’ü uygulamak, haklarımızı, hayatımızı korumak ve işinizi yapmak zorundasınız. Ülkeyi oyalamak için uydurduğunuz “Güçlü Kadın Güçlü Türkiye” kampanyalarınız bu ülkede feministlerin on yıllardır yürüttüğü mücadeleyi ve o mücadelenin ne kadar haklı, ne kadar meşru olduğu gerçeğini örtemez. Tüm kadınlar, LGBTİ+lar ve çocuklar biliyor. Bütün ülke ne yaptığınızı görüyor. Bu yüzden başaramayacaksınız.

DEMOKRASİ İDDİASINDAKİLER İŞLERİNİ YAPSIN: Sivil toplum, partiler, siyasiler, sanatçılar, ünlüler, aydınlar, akademisyenler, milletvekilleri, işçiler, memurlar, emekliler, kadınlar, öğrenciler, LGBTİ+lar, engelliler, mülteciler… Kadınların öldürülmediği, çocukların istismara, LGBTİ+ların sistematik şiddet ve ayrımcılığa maruz bırakılmadığı bir ülkede yaşamak isteyen her bir bireye sesleniyoruz! Susmayın! Bu ülkede eşitlik isteyen herkesi direnmeye çağırıyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi getirme iddiasında bulunan tüm partileri ve siyasileri işlerini yapmaya çağırıyoruz! (HABER MERKEZİ)