Cinsel saldırıyla suçlanan Trump hakaret davasında yeminli ifade verdi

Köşe yazarı Jean Carroll'ın cinsel saldırıyla suçladığı ABD'nin eski başkanı Trump, Carroll'ın açtığı hakaret davasında yeminli ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski ABD başkanı Donald Trump, kendisini cinsel saldırıyla suçlayan köşe yazarı Jean Carroll'ın açtığı hakaret ve karalama davasında yeminli ifade verdi. Carroll, Trump'ın kendisine 1990'ların ortalarında New York'daki lüks bir mağazanın soyunma odasında cinsel saldırıda bulunduğunu söylemiş, Trump ise yalancılıkla suçladığı Carroll'a kendisine aleyhinde hakaret davası açması çağrısı yapmıştı.

Carroll'ı temsil eden Kaplan Hecker & Fink hukuk bürosunun sözcüsü, "Donald Trump'ın ifadesini bugün alabilmiş olmaktan, müvekkilimiz adına memnuniyet duyuyoruz" dedi ancak daha fazla ayrıntı veremeyeceklerini söyledi. Trump'ın avukatı Alina Habba ise "Başından beri söylediğimiz gibi, müvekkilimiz bugün gerçekleri açıklamaktan memnuniyet duymuştur. Bu dava Donald Trump'a karşı girişilmiş cadı avı listesindeki bir çok diğerleri gibi siyasi bir dalavereden ibarettir" ifadelerini kullandı. 

Trump'ın sorguda ne söylediği, bizzat mı yoksa internet üzerinden mi soruları yanıtladığı bilinmiyor. CNN, eski başkanın soruları Florida'daki Mar-a-Lago konutundan yanıtladığını bildirdi. Davanın ilk duruşması 6 Şubat 2023 günü yapılacak.

Trump'ın avukatları bir süredir eski başkanın ifade vermesini geciktirmek için uğraşıyordu fakat Manhattan'daki federal mahkemenin yargıcı erteleme taleplerini reddetti ve ifade alındı. Carroll'ın avukatları geçen ay, müvekkillerinin, yetişkin cinsel saldırı mağdurlarına, zaman aşımına uğramış bile olsa dava açmak için bir fırsat tanıyan yeni bir yasaya dayanarak, Trump'a bu kez tecavüz suçlamasıyla ikinci bir dava daha açmaya hazırlandığını açıklamışlardı. Carroll'ın bu dava için 24 Kasım günü başvuracağı bildirildi.

Trump hakkında devam eden davalar arasında eylül ayında New Yorklu savcıların, hesaplarda sahtecilik iddiasıyla yaptıkları başvuru da var. Trump hakkında ayrıca ABD Adalet Bakanlığı da gizli resmi belgeleri Beyaz Saray'dan ayrılırken yanında Florida'daki evine götürdüğü iddiasıyla bir soruşturma yürütüyor. (BBC Türkçe)