Cinsel saldırıdan tutuklanan CHP ilçe yöneticisi partiden atıldı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan CHP Maltepe İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Umut Karagöz'ün partiden atıldığını ve parti örgütü olarak mağdurun yanında olduklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Maltepe İlçe Yönetim Kurulu Üyesi 40 yaşındaki Umut Karagöz bir kafede 23 yaşındaki Z.Y. adlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Anadolu Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran Z.Y. adlı kadın, ifadesinde Umut Karagöz ile 3 ay önce tanıştıklarını belirtti. Z.Y, Karagöz'ün kendisini geçen hafta bir kafeye davet ettiğini ve o davete bir arkadaşıyla geldiğini söyledi. Z.Y, diğer kişinin bir işinin çıktığını belirterek kafeden ayrılması üzerine mekanda Umut Karagöz ile ikisinin kaldığını belirtti.

Z.Y, kafede otururken Umut Karagöz'ün kendisine istismarda bulunmaya çalıştığını, bunun üzerine onun kafasına bardakla vurduğunu anlattı. Karagöz'ün kendisini darp ederek, kafenin tuvaletine sürüklediğini ve elbiselerini yırtarak cinsel saldırıda bulunduğunu iddia eden Z.Y, mekandan kurtulduktan sonra savcılığa gelerek şikayetçi olduğunu ifade etti. 

'MAĞDURUN YANINDAYIZ'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, olayın doğru olduğunu aktararak Umut Karagöz'ün partiden atıldığını ve parti örgütü olarak mağdurun yanında olduklarını duyurdu.

Daha ifadesini vermeden Umut Karagöz'ün partiyle ilişkisini kestiklerini belirten Kaftancıoğlu, “Bu konuda tavrımız çok net. Gereğini yaptık. Mağdurun da sonuna kadar yanındayız. Davayı il ve ilçe örgütümüzle birlikte takip edeceğiz” dedi.