Cinsel saldırı zanlısını televizyona çıkarıp 'canlandırma' istediler

Fildişi Sahili'nde bir televizyon programında cinsel saldırı zanlısı bir kişiden 'cansız manken üzerinde tecavüzü canlandırması' istendi. Olay tepkiyle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fildişi Sahili'nde yayın yapan Nouvelle Chaine Ivorienne (NCI) adlı TV kanalında program sunan Yves de Mbella, ülkedeki cinsel saldırılarla ilgili olarak 'farkındalık yaratmak' gerekçesiyle tecavüzle suçlanan bir zanlıya programında yer verdi.

Sunucu Mbella, konuğa 'kurbanların zorla cinsel birliktelikten zevk alıp almadıkları' soruldu. Zanlı ise, 'Çoğunluğunun zevk aldığını' söyledi. Bunun üzerine sunucu Mbella'nın stüdyoya getirilen bir cansız manken üzerinde 'canlandırma yapmasını' istedi. Olay izleyicilerin büyük tepkisiyle karşılaştı.

SUNUCUNUN CEZALANDIRILMASI İSTENİYOR

Sputnik'in haberine göre, programa tepki gösteren 37 binden fazla kişi, Mbella'nın cezalandırılması için imza toplarken, kanal yönetimi de programı yayınladığı için özür diledi ve 3 Eylülde yayınlanması planlanan son bölümü iptal ettiğini açıkladı.

Sunucu Mbella ise, Facebook'tan yaptığı açıklamada özür diledi ve "Farkındalık yaratmaya çalışırken herkesi şok ettiğim için içtenlikle üzgünüm. Bir hata yaptım" dedi.