Cinsel saldırı davası: Trump, davacı E. Jean Carroll'ı eski eşiyle karıştırdı

New York'ta görülen ön duruşmaya videoya kaydedilmiş ifadesini gönderen ABD eski başkanı Trump, kendisini cinsel saldırı ile suçlayan yazar Carroll ile eski eşi Marla Maples'ı birbirine karıştırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD eski başkanı Donald Trump, yazar E. Jean Carroll'ın açtığı cinsel saldırı davası kapsamında verdiği ifadede davacı Carroll'ı eski eşi Marla Maples ile karıştırdı.

New York kentinde dün (4 Mayıs) görülen hazırlık duruşmasında jüri üyelerine Donald Trump'ın videoya kaydedilmiş ifadesi izlettirildi. Ekim 2022'de çekildiği belirtilen videoda Donald Trump'a bir fotoğraf gösterildi. Trump, "Bu Marla" dedi. Fakat avukatı "Hayır, bu Carroll" diyerek müvekkili Trump'ı düzeltti.

'EŞİYLE KARIŞTIRMASI "TİPİM DEĞİL" SAVUNMASINI ÇÜRÜTEBİLİR'

Elle Dergisi'nin eski köşe yazarlarından 79 yaşındaki Carroll, 76 yaşındaki Donald Trump'ın 1990'ların ortasında bir mağazanın soyunma kabininde kendisine saldırdığını söyleyerek dava açmıştı. Bu iddiayı reddeden Donald Trump, Carroll'ı para ve şöhret peşinde koşmakla suçlamış ve 2019'daki bir açıklamasında "Zaten tipim değil" demişti.

Hukukçular, Trump'ın Caroll'ı eski eşiyle karıştırmasının "Zaten tipim değil" iddiasını baltalayabileceği değerlendirmesinde bulundu.

'ERKEN DÖNECEĞİM, ÇÜNKÜ HAKKIMDA ASILSIZ İDDİALAR VAR'

Trump, iki haftadır devam eden hazırlık duruşmalarına henüz katılmadı. Tarafların sunumlarını yaptığı duruşmalarda Trump'ın görgü tanığı da bulunmuyor. Öte yandan, golf oynamak üzere İrlanda'da bulunan Trump, gazetecilere açıklama yaparak, mahkemede E. Jean Carroll ile 'yüzleşmek' için erken ayrılabileceğini söyledi. Trump "Erken döneceğim. Çünkü bir kadın benim hakkımda tamamen asılsız iddialarda bulundu" dedi.

Ne olmuştu?

İfade vermek üzere 26 Nisan'da jüri karşısına çıkan Carroll, 1995'in sonu veya 1996'nın başında Bergdorf Goodman mağazasında alışveriş yaparken Trump ile karşılaştığını anlatmıştı. Carroll, eski başkanın hediye seçiminde yardımcı olmasını istediğini aktarmış, kendisinin bir şapka veya çanta önerdiğini ancak bunun Trump'ın ilgisini çekmediğini, eski başkanın kendisini iç çamaşır bölümüne yönlendirdiğini belirtmişti.

Trump’ın yönlendirmesi ile soyunma odasına girdiklerini anlatan Carroll, Trump’ın ruh halininin ‘hızla değiştiğini’ dile getirmişti. Soyunma odasında Trump’ın kendisini darp ettiğini anlatan Carrolls, “O an hayattaki tek amacım oradan çıkmaktı” demişti.

Eski başkan hakkında bir dizi başka dava da devam ediyor. Carroll'ın davayı kazanması halinde şu ana kadar hakkında bu tür yirmiyi aşkın iddia gündeme getirilen Trump, ilk kez yasal olarak cinsel saldırıdan suçlu bulunmuş olacak. (BBC Türkçe)