Cinsel istismar sanığı duruşmada savcıya teşekkür etti: Beni hayata bağladınız

İskenderun’da G.Ç’ye cinsel şiddet uygulayıp, yüzüne kızgın yağ döken sanık Mustafa Resul Erkmen iddiaları reddetti, G.Ç. için “erkeklerle alem yapıyordu” dedi. Avukat Mehtap Sert, sanığın Ağır Ceza’d

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi'nde 15 Aralık 2021 tarihinde Mustafa Resul Erkmen, G.Ç’nin yüzüne kızgın yağ dökerek cinsel saldırıda bulundu. G.Ç'nin beyanlarından sonra gözaltına alınan Erkmen hakkında "nitelikli cinsel istismar" ve "kasten yaralama" suçundan işlem yapıldı ve İskenderun Adliyesi’ne sevk edildi. Erkmen çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya dair soruşturmasını tamamlayan İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırlık aşamasının aksine "eziyet" suçundan iddianame hazırladı. İlk duruşma da bugün İskenderun 4’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma salonunda tutuklu sanık Erkmen ve müdafisi, G.Ç’nin ailesi, Avukatı Mehtap Sert ile Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına Avukat Neşe Öztürk ve İskenderun Kadın Platformu üyesi kadınlar hazır bulundu.

'BENİ İSTİSMARDAN SUÇLAMADI, HAYATA BAĞLADI'

Duruşmada savunma yapan sanık Erkmen, üzerine atılı tüm suçlamayı reddederek, suçsuz olduğunu, eve geldiğinde G.Ç’nin erkeklerle alem yaptığını iddia etti: Ben hiçbir şey yapmadım. Eve geldiğimde kendisi erkeklerle alemdeydi. Ben mahkemeye, savcıya teşekkür ediyorum. Beni istismardan suçlamadı, hayata bağladı. Suçsuzum." 

AVUKAT SERT: DAVA AĞIR CEZA’DA GÖRÜLMELİ

G.Ç. iddianamenin hazırlık aşamasındaki beyanlarını tekrarlayarak, Erkmen'in kendisine cinsel şiddette bulunduğunu ve öldürmek istediğini söyleyerek, sanığın en ağır cezayı almasını istedi. G.Ç’nin avukatı ve İskenderun Kadın Platformu üyesi Mehtap Sert, görevsizlik kararı verilerek, sanığın "Nitelikli cinsel istismar" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarında dava açılmasını istedi. Erkmen’in tutukluluğuna devam kararı çıkan mahkeme duruşmayı 8 Mart’a erteledi.

Mahkeme sonrası konuştuğumuz G.Ç’nin avukatı ve İskenderun Kadın Platformu üyesi Mehtap Sert, G.Ç’nin Mustafa Resul Erkmen’in cinsel ve fiziki şiddetine uğradığını, mahkemenin görevsizlik kararı verip, dosyayı Ağır Ceza’ya göndermesi gerektiğini söyleyerek, “Bizim talebimiz Ağır Ceza’da yargılanması. G.Ç’nin beyanları, yaşadığı şiddet ortadayken iddianame eziyetten açıldı. "Nitelikli cinsel istismar" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından dava açılması gerekiyordu" dedi.

‘BU ÜLKEDE SANIK YARGIYA TEŞEKKÜR EDİYOR’

Sanık Erkmen'in savcıya teşekkür etmesine de değinen Sert, "Bu ülkedeki kadınlar istismar ediliyor, öldürülüyor ama bunu görmeyen yargıya, sanıklar teşekkür ediyor. Bu davada da kadın davalarında da mücadelemiz devam edecek. Duruşma ne tesadüf  ki 8 Mart’a ertelendi. Biz kadınlar her zaman olduğu gibi yan yana olacağız. Tüm kadınları dayanışmaya çağırıyorum" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’nde Mustafa Resul Erkmen isimli kişi, G.Ç’nin kapısını çalarak, zorla içeri girdi. G.Ç’yi istismar eden Mustafa Resul Erkmen, ardından kızgın yağ döktü. G.Ç’nin beyanlarından sonra gözaltına alınan Erkmen hakkında "nitelikli cinsel istismar" ve "kasten yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Erkmen’in hastanede verdiği ilk ifadede saldırıyı kendisinin yapmadığını, G.Ç’nin evine misafir olarak gelen kişi tarafından saldırıya uğradığını iddia etti. Avukat Mehtap Sert, Mustafa Resul Erkmen’in 1 yılı aşkın süredir G.Ç’yi takip ettiğini, G.Ç’nin, Erkmen’den şikâyetçi olduğunu söylemişti.