Çinli sosyal medya fenomeni 'Buzul Bro' öldü

İklim krizi nedeniyle eriyen buzulları görüntülediği viral videolarla tanınan Çinli sosyal medya fenomeni Wang Xiangjun, bir buzul şelalesine düşerek öldü. 'Glacier Bro (Buzul Bro)' olarak bilinen 30 yaşındaki Wang'ın sosyal medya hesabından "Sonsuza dek en sevdiği şelalede yatıyor olacak" açıklaması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İklim krizinin buzullar üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çeken paylaşımlarıyla tanınan 30 yaşındaki Çinli sosyal medya fenomeni Wang Xiangjun'un öldüğü açıklandı. 'Glacier Bro (Buzul Bro)' olarak bilinen Wang'in, 20 Aralık'ta Tibet'te bir buzul şelalesinde düşerek kaybolduğu ve o tarihten bu yana kendisinden haber alınamadığı belirtildi.

'EN SEVDİĞİ ŞELALEDE YATIYOR OLACAK'

Wang'in sosyal medya hesabının yöneticisi tarafından yapılan paylaşımda, "Kardeşim sonsuza dek en sevdiği şelalede yatıyor olacak... O hayatı boyunca buzullar konusunda saplantılıydı ve hayatını da buzullara verdi" denildi.  

'HAYATTA KALMIŞ OLMASI İMKÂNSIZ'

Wang'in Tibet'in kuzeyindeki Lhari bölgesinde düştüğü şelalenin çevresindeki aramalar devam etse de, Çin devlet gazetesi Global Times'a konuşan bir arama kurtarma yetkilisi de sosyal medya fenomeninin hareketli bir buzul kütlesinin altında kalmış olabileceğini söyledi. Yetkili, "Hayatta kalmış olması imkânsız" dedi.

Çin sosyal medyasında paylaşılan görüntülerdeyse, Wang'in bir şelalenin tabanına tırmanmaya çalışırken dengesini kaybettiği ve üzerindeki buzullarla hızla akan suya düştüğü görülüyor.

VİDEOLARI VİRAL OLDU

İklim krizinin buzullar üzerindeki etkilerine dikkat çekmesiyle tanınan Wang, Çin'de yedi yıl içinde 70'den fazla buzulu görüntülemişti. 'Tibetli Maceracı' adıyla paylaştığı, buzul mağaralarını ve tünellerini gösterdiği videolar kısa sürede viral olmıştu. Wang, geçtiğimiz sene düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Krizi Konferansı'nda da eriyen buzullara dair gözlemlerini anlatmıştı. 

'NE KADAR HIZLI ERİDİKLERİ FOTOĞRAFLARDAN ANLAŞILMIYOR'

Ocak ayında Çin devlet ajansı Şinhua ile söyleşisinde, tanıtımlarını gördüğü buzulların gerçekte iklim krizi nedeniyle nasıl erimekte olduğunu şu sözlerle anlatmıştı: "Gördüğüm buzulların neredeyse tamamı, telefonumdaki fotoğraflardan farklıydı. Ne kadar hızlı eridiklerini idrak etmek için buzulların önünde duruyor olmanız gerekir." (DIŞ HABERLER)