Cineworld açıkladı: Sinemalardan elde edilen gelir pandemi öncesine yaklaştı

Cineworld, bilet satışlarının pandemi öncesindeki rakamlara yaklaştığını açıkladı. "Spider-Man: No Way Home" ve "The Matrix Resurrections" gibi filmlerin büyümeyi hızlandıracağı tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en büyük ikinci sinema zinciri olan Cineworld, Ekim ayı itibariyle sinema salonlarından dünya çapında elde edilen gelirin korona virüsü salgını öncesindeki rakamlara yüzde 90 oranında yaklaştığını açıkladı.

Beyazperde'nin Reuters'tan aktardığına göre, Birleşik Krallık ve İrlanda'da ise pandemi öncesindeki bilet satış rakamlarının ötesine geçildi. Bu ülkelerde sinema salonlarının gelirleri, salonların açıldığı nisan ayından başlayarak düzenli bir artış yakaladı ve pandemi öncesine göre yüzde 27 büyüme gösterdi. ABD'de ise pandemi öncesi gelirlerin yüzde 80'ine ulaşıldı.

Bu büyümenin en büyük nedeni "Black Widow", "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings", "Eternals", "No Time To Die" ve "Dune" gibi büyük bütçeli filmlerin, izleyicileri sinema salonlarına çekmesi olarak görülüyor. Aralık ayında vizyona girecek olan "Spider-Man: No Way Home" ve "The Matrix Resurrections" gibi filmlerin de büyümeyi hızlandıracağı tahmin ediliyor.