Çin'den alınan ilk aşılar yarın Türkiye'de olacak

Çin'den gelecek ilk parti aşı yarın Türkiye'ye gelecek. Aşılar İstanbul aktarmalı şekilde Ankara'ya gidecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Hava Yolları (THY), Çin'deki Sinovac şirketinin ürettiği aşıların yarın Türkiye'de olacağını duyurdu. İlk parti aşının Pekin-İstanbul Havalimanı-Ankara şeklinde taşınacağı belirtildi.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada uçuş detayları şöyle verildi:

-Aşılar TK6175 30 Aralık seferi ile PEK-IST,

-TK2170 31 Aralık seferi ile IST-ESB sevk edilecektir.

-TK6175 30 Aralık seferinin İstanbul Havalimanı’na iniş saati 30 Aralık 06:10'dur.

-TK2170 31 Aralık seferinin icra saati ise 31 Aralık 20:05’tir.

GÜMRÜKTE VAKA GÖRÜLDÜĞÜ İÇİN ERTELENMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsüne karşı aşılama takvimine 11 Aralık'ta başlanacağını açıklamış ancak aşılar gönderilmemişti. Daha sonnra Bakan Koca, 27 Aralık Pazar akşamı aşıların geleceğini duyurmuş ancak bu da gerçekleşmemişti. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin Çin'den sipariş ettiği aşıların gönderilmesinin Pekin gümrüğünde görülen korona virüsü vakaları nedeniyle bir iki gün gecikeceğini açıklamşıtı. "Pekin’deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir" ifadesini kullanmıştı.

ARACI FİRMA TARTIŞMASI

CHP’li Ankara Milletvekili Murat Emir, ‘Çin aşısının (Sinovac) temininde aracı firma kullanıldığını ve aşıyı Keymen adlı ilaç firmasının getirdiğini öne sürmüştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise “DMO doğrudan alacak, aracı yok" dedi. Ancak Çin’de Türkiye’ye gönderilmek üzere havalimanına nakledilen ilk parti aşı ile ilgili TRT Çin muhabirinin paylaştığı fotoğraflarda paketlerinin üzerindeki ‘Keymen ilaç’ ibareleri dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler çin aşı sinovac