Çin'den 3-17 yaş aralığı için Sinovac aşısına acil kullanım onayı

Çin, Sinovac aşısının 3-17 yaş aralığında kullanımını onayladı. Bunun yanı sıra Sinovac CEO’su Yin Weidong, üçüncü doz takviye aşısı denemelerinde Faz-2'nin tamamlandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinovac CEO’su Yin Weidong, Türkiye'de de kullanılan CoronaVac aşısının Çin'de 3-17 yaş aralığı için acil kullanım onayı aldığını duyurdu. Kitlesel program kapsamında 18 yaş üstünün aşılandığı ülkede, Sinovac Biontech tarafından geliştirilen CoronaVac aşısının çocuk ve ergenlere ne zaman uygulanmaya başlanacağının sağlık yetkililerinin kararına bağlı olduğu aktarıldı.

Faz-1 ve Faz-2 klinik denemelerinin sonuçlarına göre, CoronaVac'ın 3-17 yaş aralığında Covid-19'a karşı bağışıklık tepkisini tetiklediği ve 'çoğu yan etkinin hafif düzeyde gözlemlendiği' kaydedildi.

Yin Weidong, üçüncü doz takviye aşısı denemelerinde Faz-2'nin tamamlandığını söyledi. Üçüncü dozu olduktan sonra bir hafta içerisinde katılımcılarda antikor seviyesinin 10 kat arttığı, yaklaşık iki hafta içinde ise antikor seviyesinde 20 kat artış görüldüğü belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin menşeli Sinovac aşısının acil kullanım onayı verilen aşılar listesine eklendiğini açıklamıştı. DSÖ, CoronaVac'ın 18 yaş üzerindeki yetişkinlerde kullanılmasının tavsiye etti. (DIŞ HABERLER)