Çin'de test kaosu: Havalimanındaki görüntüler viral oldu

Çin'in Şangay kentinde beş ay sonra ilk kez görülen korona vakaları, Pudong Havalimanı'yla ilişkilendirilince kaos çıktı. Yetkililer havalimanında binlerce kişiyi test etme kararı aldı. Virüse karşı koruyucu giysi giymiş yetkililerin, yaklaşık 14 bin kişiyi test alanına yönlendirmekte zorlandığı görüntüler viral oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Şangay kentinde son dönemde yeniden ortaya çıkan korona virüsü vakalarının havalimanından kaynaklandığının tespit edilmesi sonrasında kaos yaşanıyor. Ülkenin en yoğun havalimanı olan olan Pudong Uluslararası Havalimanı’nda dün, 14 bin kişinin test yapılması için otoparka yönlendirilmesi ile büyük bir karmaşa ortaya çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, virüse karşı koruyucu giysi giymiş yetkililer, havalimanından çıkması yasaklanıp test alanına yönlendirilen binlerce kişiyle başa çıkmaya çalışırken görüntülendi.

Şangay'da beş ay sonra görülen ilk yerel vakalar, önlemlerin yeniden sıkılaştırılmasına yol açmış durumda. Çinli yetkililere göre, vakaların çıkış noktasının, havalimanındaki iki kargo çalışanı olduğu tespit edildi. 30 Ekim gününde Kuzey Amerika'dan gelen bir uçakla gelen konteynere maskesiz bir biçimde girip temizlik yapan iki kargo çalışanından birinin 9 Kasım, diğerinin 10 Kasım'da hastalandığı belirtiliyor. Bazı başka havalimanı çalışanlarına da virüs bulaştığı, toplam vaka sayısının altıya yükseldiği belirtiliyor. 

Bu nedenle dün havalimanı çalışanlarının tamamına test yapma kararı alınırken, Çin'in dış dünyayla bağlantısını sağlayan Pudong Havalimanı'ndan bugün yapılması planlanan uçuşların yüzde 40'ının iptal edildiği belirtildi.

Reuters ajansı, havalimanının kargı bölümünde dünden beri 17 bin 719 kişinin test edildiği bilgisini geçti. (DIŞ HABERLER)