Çin'de peş peşe karantina kararları: Apple'ın tedarikçisi şirket faaliyetleri durdurdu

Çin'in "Silikon Vadisi" olarak anılan teknoloji merkezi Şenzen kenti, Covid-19 vakalarının artması nedeniyle karantinaya alındı. Şanghay'da da kısmen karantina uygulanmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'de Covid-19 günlük vakaları neredeyse ikiye katına çıkarken büyük kentlerde de karantina kararları alınmaya başlandı. Foxconn, Huawei ve Tencent gibi teknoloji şirketlerinin ülkedeki merkezi olan 17,5 milyonluk Shenzhen kentinde hayati önemde olmayan sektörlerde faaliyetler durduruldu. Apple’ın tedarikçilerinden Foxconn, kentteki iki büyük üretim tesisinde faaliyetlere ara verildiğini açıkladı.

ŞANGHAY VE HONG KONG'A KISMİ KISITLAMA

Çin'de Covid-19 vakalarının yeniden artması nedeniyle 17,5 milyon nüfuslu Şıncın kentinde de karantina ilan edildi. Kentte 75 kişide Covid-19 tespit edilmesinin ardından kente giriş çıkışların kapatıldığı duyuruldu. 24 milyon nüfusuyla ülkenin en büyük kenti Şanghay'a ise ulaşım kısıtlaması getirildi. Hong Kong'dan kargo seferleri ise geçici olarak durduruldu.

Çin'de bu yıl kaydedilen vaka sayısının ülkede 2021'de kayda geçen toplam vaka sayısını geçtiği duyurulmuştu. Bugün 170 yeni vaka açıklayan Çin, 9 milyon nüfuslu bir endüstriyel üretim merkezi olan Çangçun şehrinde de cuma günü karantina ilan etmişti. Yurt içi kaynaklı 895 vakanın görüldüğü Cilin, 92 vaka ile Şandong, 79 vaka ile Guangdong, 60 vaka ile Şaanşi ve 51 vaka ile Hıbey eyaletleri, en fazla yerel vakanın kaydedildiği yerler olmuştu.

Covid-19 salgınında ilk vakaların ortaya çıktığı Çin'de bugüne kadar 112 bin 940 vaka tespit edilmiş, 4 bin 636 kişi hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler çin covid-19