Çin'de Omicron ilk kez yayıldı, 14 milyon kişiye test yapılıyor

Çin'de Omicron'un ilk kez yerel bulaşla yayıldığı saptandı. Başkent Pekin yakınlarındaki liman kenti Tiencin'de en az iki vaka görülmesinin ardından 14 milyon kişiye test yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in büyük liman kentlerinden Tiencın'da aralarında çocukların da bulunduğu ve en az ikisinin Omicron kaynaklı olduğu 20 kişinin Covid pozitif çıkması sonrasında panik yaşanıyor. 14 milyon kişiye test yapılacağı açıklanırken, 4 Şubat'ta başlayacak Pekin Kış Olimpiyatı öncesinde vakaların yayılmasından endiş ediliyor.

Enfekte olanlar arasında yaşları sekiz ile 13 arasında değişen 15 öğrencinin, dört ebeveynin ve bir okul çalışanının bulunduğu belirtildi. İlk iki vakanın 10 yaşındaki bir kız çocuk ile 29 yaşındaki okul çalışanı olduğu, her ikisinin de Omicron'a yakalandığı belirtildi. Yakın temaslılar arasında yapılan ilk testlerde ise 18 kişi pozitif, 767 kişi negatif çıktı.

14 milyon kişinin test edilmesinin ise iki gün içinde tamamlanması planlanıyor. Bu süreçte kentte yaşayanlardan test sonuçları çıkana kadar evde kalmaları istendi. Negatif test sonucu alamayanların 'yeşil kod' alamayacağı belirtildi.   

Pekin yönetimi, 'sıfır vaka' öngören ve bu nedenle vaka görülen her noktanın karantina altına alınıp herkesin test edildiği stratejisini Pekin Olimpiyatı öncesinde hızlandırmış durumda. İlk yerel bulaşla tespit edilen Omicron vakalarının görüldüğü Tiencın ise Pekin'e 150 kilometre mesafede bulunuyor. İki kent arasında trenle gidiş geliş bir saatten kısa sürüyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Çin Omicron