Çin'de mavna köprüye çarptı, 5 kişi hayatını kaybetti

Çin'de bir mavnanın Hongqili Kanalı üzerindeki Lixinsha Köprüsü'ne çarpması sebebiyle köprü üzerinde bulunan bazı araçlar suya düştü. Kazada beş kişi öldü.

Fotoğraflar: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Guangzhou şehri yakınlarında bir mavna, köprüye çarptı. Araçların suya gömüldüğü olayda beş kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Guangzhou yakınlarındaki Pearl River Delta'daki bir kanal üzerinde yaşanan olayda, köprünün bir kısmının zarar gördüğü, bunun sonucu olarak bazı araçların suya düştüğü bilgisi paylaşıldı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, kazaya ilişkin WeChat sosyal medya hesabından açıklama yapan Guangzhou Güvenlik İdaresi, mavnanın Foshan kentinden Guangzhou kentine doğru seyir halinde olduğunu, kazanın Hongqili Kanalı üzerinde yerel saatle 05.30 sıralarında yaşandığını bildirdi. Çin devlet kanalı CCTV'de yayınlanan görüntülerde de olayın yaşandığı Lixinsha Köprüsü'nün iki ayağı arasında boş bir mavnanın olduğu görüldü. Kaza sonrası köprü üzerindeki yol trafiğe kapatıldı. 

İKİ ARAÇ SUYA, ÜÇ ARAÇ MAVNANIN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Mavnanın köprüye çarpması sonrası dört araç ve bir elektrikli motosikletin köprüden düştüğü, bu araçlardan ikisinin doğrudan suya, diğer üç aracın ise mavnanın üzerine düştüğü açıklandı. Olayın ardından yapılan ilk açıklamada iki kişinin öldüğü, üç kişinin kayıp olduğu açıklanmıştı. Paylaşılan bilgilere göre, kazada mürettebattan bir kişi yaralandı, iki diğer kişi ise kurtarıldı. Yetkililer, kazaya neyin sebep olduğuyla ilgili soruşturma başlattı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler çin kaza mavna