Çin'de kömür madeninde patlama: En az 10 ölü

Çin'de bir kömür madeninde yaşanan patlama sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği, kayıp altı kişi için başlatılan arama-kurtarma çalışmasının sürdüğü açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Pingdingshan kentindeki bir kömür madeninde yaşanan iş cinayetinde en az 10 kişinin öldüğü, altı kişinin kayıp olduğu açıklandı. Yerel acil durum ajansı, kurtarma çalışmalarının süreceğini ve şehir çapında güvenlik kontrollerinin başlatılacağını bildirdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, konuya ilişkin açıklama yapan kurum, kazanın 12 Ocak Cuma günü yerel saatle 14.55 sıralarında yaşandığını aktardı. Pingdingshan Tianan Kömür Madenciliği şirketinin sahibi olduğu madende bir kömür ve gaz patlaması yaşandığı ifade edildi. Kurumun açıklamasında, bugün yerel saatle 15.00 itibarıyla 10 kişinin öldüğünün teyit edildiği, altı kişinin ise halen kayıp olduğu kaydedildi.

Kurum, kayıp kişileri kurtarmak ve kazanın sebebini soruşturmak için somut planlar yapılacağını belirtirken, Çin'in resmi Xinhua haber ajansı, söz konusu maden kazası sırasında yerin altında toplam 425 kişinin çalıştığı bilgisini verdi. (DIŞ HABERLER)