Çin'de hortum: 10 kişi hayatını kaybetti

Çin'in doğusundaki iki bölgede etkili olan hortum sebebiyle 10 kişi yaşamını yitirdi, dördü ağır sekiz kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinde meydana gelen hortumda 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ülkede şiddetli yağış ve fırtınaların devam etmesi bekleniyor.

Reuters'ın haberine göre, Çinli yetkililer özellikle Sarı Deniz'e kıyısı olan bölgelerde yaşayan halka şiddetli rüzgar ve yağışlar konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu. Jiangsu'da 19 Eylül Salı günü yaşanan ve 'kısa ama şiddetli' olduğu ifade edilen hortum sebebiyle arabalar takla attı, eyaletin bazı bölgelerinde elektrik kesintileri yaşandı. Hortumun bölgede yarattığı etki sosyal medyada paylaşılan görüntülere de yansıdı. 

İKİ BÖLGEDE 10 KİŞİ ÖLDÜ, SEKİZ KİŞİ YARALANDI

Çin'in sosyal medya platformu Weibo'da yaşadıklarını anlatan bir kullanıcı, "Kapıdaydım ve rüzgara şahit oldum. Güneş enerjisi panelleri ve ağaçlar havada uçuyordu. O iki dakika boyunca ne olduğumu şaşırdım" diye konuştu. Çin devlet kanalı CCTV de eyaletteki Suqian ve Yancheng bölgelerinin hortumdan etkilendiği bilgisini paylaştı.

Buna göre, dün yerel saatle 17.20 sıralarında başlayan hortum nedeniyle Suqian'da beş kişi hayatını kaybetti, dört kişi ağır yaralandı ve bin 646 konut zarar gördü. Yancheng'de de yıkıma neden olan hortum nedeniyle beş kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. İki bölgede, hortum sebebiyle toplam 10 kişi öldü, dördü ağır sekiz kişi yaralandı. 

Öte yandan, ülkenin güneybatısındaki Chongqing ile güneybatıdaki Guizhou, güneydeki Hunan, doğudaki Anhui ve iç bölgelerdeki Hubei'de de 20 Eylül Çarşamba günü için hava durumu uyarısı verildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Çin hortum ölü