Çin'de apartmanda yangın: En az 15 ölü

Çin'de konutların bulunduğu çok katlı bir binada çıkan yangında en az 15 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi hastaneye kaldırıldı. Yangının elektrikli bisikletlerin olduğu katta başladığı açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Nanjing kentinde bir apartmanda çıkan yangında ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetti. Yangının binanın elektrikli bisikletlerin bulunduğu birinci katında çıktığı açıklandı. Yangının hangi sebeple çıktığı ise henüz netlik kazanmadı. 

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, yerel yetkililer, ülkenin doğusundaki kentte konutların bulunduğu çok katlı binada çıkan yangında 44 kişinin de yaralandığını bildirdi. Yangının ardından basın toplantısı düzenleyen yetkililer, olayın 23 Şubat Cuma sabahı yaşandığını ve yapılan ön incelemeye göre yangının binanın birinci katında çıktığının, birinci katta elektrikli bisikletlerin bulunduğunun tespit edildiğini söyledi. 

44 KİŞİ TEDAVİ İÇİN HASTANEYE KALDIRILDI

Yerel saatle 06.00 sıralarında söndürülen yangının ardından başlatılan arama-kurtarma operasyonu da dün yerel saatle 14.00 sıralarında sonlandırıldı. Olayda yaralanan 44 kişinin tedavi için hastaneye gönderildiği ifade edildi. Yangın, Şanghay'ın yaklaşık 260 kilometre kuzeybatısında yer alan, 8 milyonu aşkın nüfusu bulunan Nanjing kentinin Yuhuatai ilçesinde meydana geldi. Ocak ayında da Xinyu kentindeki bir dükkanda çıkan yangında onlarca kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Bundan günler önce ise Henan'daki bir okulda yaşanan yangında 13 öğrenci kaldıkları yurtta yaşamını yitirmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler yangın çin apartman