Cinayet sanığı: Kan görmeye dayanamadığım için kaçtım

Kayseri'de Şura Asena Altıntaş'ı pencereden atarak ölümüne neden olmakla suçlanan Şükrü Teke, kan görmeye dayanamadığı için olay yerinden gittiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'de Şura Asena Altıntaş’ı (34) bir apartmanın ikinci katındaki pencereden atarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan Şükrü Teke (39) hakkında, müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede suçlamaları reddeden şüpheli Teke, “Başka bir odaya gittiğimde ‘pat’ diye ses duydum. Panikle dışarı çıkıp, aşağı indim. Oradaki vatandaşlara ne olduğunu sordum. ‘Bayan ayaküstü atladı’ dediler. Kan görmeye dayanamadığım için panikle olay yerinden ayrıldım" dedi.

Olay, 12 Eylül saat 14.00 sıralarında, Melikgazi ilçesine bağlı Tacettinveli Mahallesi’nde bir apartmanın 2'nci katında meydana geldi. İddiaya göre, Şura Asena Altıntaş, arkadaşı Şükrü Teke’nin evine geldi. Altıntaş, binanın penceresinden beton zemine düşerek, ağır yaralandı. 7 gün sonra vefat etti. Altıntaş’ın itilerek ölmüş olabileceği şüphesi üzerine aynı evde bulunduğu tespit edilen Şükrü Teke gözaltına alınıp tutuklandı. Şükrü Teke hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianameye göre Şükrü Teke, Altıntaş'ın düştüğü sırada başka bir odada bulunduğunu ileri sürdü. Şükrü Teke, olayın ardından neden kaçtığına yönelik soruyu ise şöyle yanıtyadı: “Oradaki vatandaşlara ne olduğunu sordum. Oradaki insanlar, ‘Bayan ayaküstü atladı’ dediler. Taksiye binip oradan ayrıldım. Asena ile tartışmadım. Kan görmeye dayanamadığım için panikle olay yerinden ayrıldım." (DHA)