Çin, Feridun Oral'ı sevdi: 12 kitabı çevrildi

Ressam, yazar ve illüstratör Feridon Oral'ın 24 ülkede yayınlanan kitaplarına Çin'den büyük ilgi var. Çocuk edebiyatının önemli isimlerinden Oral'ın 12 kitabı Çince'ye çevrildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çocuk edebiyatının önemli isimlerinden ressam, yazar ve illüstratör Feridun Oral’ın kitapları yurt dışında da ilgi görüyor. Türkiye'de Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan yazarın kitapları bugüne kadar aralarında Almanya, ABD, Fransa, İngiltere, Japonya, Çin, Kore, İsveç, Norveç, Hollanda, Makedonya, Romanya, Tayvan'ın da bulunduğu 24 ülkede yayınlandı. 

2017’de yurt dışında en çok eseri yayımlanan yazar olarak 2017 TET İhracat Başarı Ödülü’nü ve ardından 2019’da da Bologna İllüstratörler Sergisi’ne seçilen illüstrasyonlarıyla “Mükemmellik Ödülü” alan Feridun Oral’ın kitaplarına en büyük ilgi ise Çin'den geliyor.  Feridun Oral'ın bugüne kadar 12 kitabı Çince’ye çevrildi.

Feridun Oral, bir süre önce de Aydın Doğan Vakfı tarafından bu sene 35.’si düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda Çocuk Kitabı İllüstrasyonu Onur Ödülü’ne layık görülmüştü.  Vakfın Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak illüstrasyon alanına yön veren sanatçılara bu yıl takdim ettiği ödül, düzenli aralıklarla eser üreten, kitapları günümüz çizerlerine ve illüstratörlerine ilham kaynağı olan ve aynı zamanda jüri üyeliği yaparak deneyim ve birikimini aktaran aralarında Feridun Oral’ın da olduğu sanatçılara verilmişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)