Çin de Sinovac üzerine bir doz Biontech yaptıracak

Çin'de Sinovac ve Sinopharm gibi yerli aşılardan iki doz olanlara bir doz da BioNTech aşısı planlanıyor. Alman firması BioNTech'in Çin'deki ortağı olan Fosun, üretimi ağustos sonu başlatacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pekin yönetiminin, Çin'de geliştirilen Sinovac ve Sinopharm aşılarının iki dozunu yaptıran kişilere bir doz da güçlendirici aşı yapmayı planladığı belirtildi. BioNTech aşısının bu amaçla değerlendirme sürecinin başladığı öne sürüldü.

Çin'de yayın yapan finans dergisi Caixin'in haberine göre, Alman şirketi BioNTech'in Çin'deki ortağı Fosun Pharma ile ürettiği Covid-19 aşısının uzmanlardan oluşan bir panel tarafından değerlendirme süreci tamamlandı. Haberde, 'Fosun-BioNTech' aşısının şimdi idari değerlendirme sürecinde olduğu belirtildi.

Habere göre, Şanghay merkezli ilaç devi Fosun'un CEO'su Wu Yifang da dün yapılan bir şirket toplantısında deneme amaçlı iç üretimin ağustos sonunda başlayacağını yineledi. Wu, Şanghay'daki fabrikalarında bu senenin sonunda yıllık 1 milyar doz Covid-19 aşısı üretmeyi hedeflediklerini belirtti.

Wu, Hüng Kong Üniversitesi'nde BioNTech aşısı ile Sinovac aşısının bir arada uygulanmasının etkilerinin incelendiğini; benzer bir çalışmanın da Fosun ve Çin hükümeti tarafından ortak bir şekilde yapıldığını ve şu ana dek elde edilen verilerin olumlu olduğunu ekledi. (DIŞ HABERLER)