Çin: ABD'nin olimpiyat boykotu hatasının bir bedeli olacak

Washington'un Pekin'de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyatları'nı boykot kararı almasına Çin'den tepki geldi. Pekin yönetimi 'bu hatanın bir bedelinin olacağını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD yönetimi, Çin'deki insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek, Pekin'de yapılacak Kış Olimpiyat Oyunları'nı diplomatik olarak boykot etme kararı aldığını açıkladı. ABD'nin kararına dair Çin'den gelen açıklamada kararın 'karşılıklı diyalog ve önemli alanlardaki işbirliğine zarar verebileceği' vurgulandı.

ABD yönetimi bir süredir dile getirilen 'olimpiyat boykotu' kararını resmen açıkladı. Pazartesi günü Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Çin'deki insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek ülkesinin '2022 Kış Olimpiyatlarına ve Paralimpik Oyunlarına, hiçbir diplomatik ve resmi temsilci göndermeyeceğini' duyurdu.

BU HATANIN BİR BEDELİ OLACAK 

ABD'den gelen açıklamanın öncesinde Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian uyarıda bulunmuş, "Kış Olimpiyat Oyunlarının siyasi bir duruş ve manipülasyon için bir sahne olmadığını vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullanmıştı. Bugün ise Lijian, ABD'nin aldığı kararı eleştirdi, 'Washington yönetiminin yaptığı hataların bir bedelinin olacağını' söyledi. Çinli Sözcü, ABD'nin olimpiyat oyunlarına zara vermeye çalıştığını ve böylece kendi güvenilirliğine zarar verdiğini kaydetti. (DIŞ HABERLER)