Çin, ABD'de başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'ı tebrik etti

Çin, ABD'de başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'ı günler sonra tebrik etti. Biden'ı ve başkan yardımcısı seçilen Kamala Harris'i tebrik ettiklerini duyuran Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, "Amerikan halkının seçimine saygı duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Wang Wenbin
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD'de düzenlenen başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden ile başkan yardımcısı seçilen Kamala Harris'i tebrik ettiklerini duyurdu.

"Amerikan halkının seçimine saygı duyuyoruz" diyen Wenbin, "Biden ve Harris'i tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı. Bakanlık sözcüsü, seçim sonuçlarının 'ABD yasalarına ve prosedürlerine göre belirleneceğine inandıklarını' söyledi.

Biden'ı tebrik etmeyen ülkeler arasında olan Rusya'dan yapılan açıklamada, 'yorum yapmak için resmi sonuçların beklendiği' ifade edilmişti. Kremlin Sözücüsü Dmitriy Peskov, “Her halükarda sonraki ABD başkanı ile diyalog kurabileceğimizi ve beraber ikili ilişkilerimizi normalleştirmenin yolları üstünde anlaşabileceğimizi umuyoruz” demişti. (DIŞ HABERLER)