Cihaz eksikliğini dile getiren doktora başka hastanede görevlendirme

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ndeki cihaz eksikliğini dile getirdiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı iddia edilen doktor başka bir hastanede görevlendirildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde görevli ortopedi, travmatoloji ve el cerrahisi uzmanı doktor Faruk Adıgüzel, geçtiğimiz yıl depremden sonra hastanedeki cihaz eksikliklerini ve bu eksikliklerin yarattığı sorunları iletmesinin ardından mobbinge uğradığını iddia etti ve hastanenin başhekimi Prof. Dr. Ahmet Fırat ile tartıştı. Bunun üzerine Adıgüzel hakkında soruşturma başlatıldı.

Adıgüzel, soruşturma kapsamında sunduğu savunmasında cihaz eksiklikleri nedeniyle ameliyat için günlerce bekleyen hastalar olduğunu, bazı ameliyatların yetersiz cihazlar sebebiyle uzadığını anlatmış, bu sorunları dile getirmesinin ardından tarafına sekreter ve doktor odası tahsis edilmediğini, poliklinik hizmetlerini tek başına yapmasının uygun görüldüğünü söylemişti.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI, DOKTOR KUSURLU BULUNDU, BAŞKA HASTANEDE GÖREVLENDİRİLDİ

Soruşturması tamamlanan Adıgüzel, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ndeki görevinden alınarak Keçiören Sanatoryum Hastanesi'nde görevlendirildi. Adıgüzel'in bu kararı yargıya taşıyacağı ve itiraz edeceği öğrenildi.

KONU MECLİS'İN GÜNDEMİNDE: MOBBİNG İDDİALARI DOĞRU MU, SORUŞTURMANIN GEREKÇESİ NE?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de konuyu Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan Öztürk, doktorun ameliyatlarda asistansız çalışmak zorunda kaldığı, doktor odası tahsis edilmediği gibi iddiaları hatırlattı. İddiaların doğru olup olmadığını öğrenmek isteyen Öztürk, doktor hakkında soruşturma açılmasının gerekçelerini ve yaşanan cihaz ve malzeme sorununu çözmek için herhangi bir adım atılıp atılmadığını sordu. (DUVAR)