Cihan Mürtezaoğlu’ndan ‘Üç Türkü’

Müzisyen Cihan Mürtezaoğlu, 'Üç Türkü' isimli EP albümünü yayınladı. Sanatçı bu kez çok sevilen üç türküyü kendi tarzında yorumluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Dinleyicilerin kendi besteleriyle ve farklı sanatçılarla düetlerinde şarkılara getirdiği yorumuyla tanıdığı şarkıcı, aranjör ve enstrümanist Cihan Mürtezaoğlu, bu kez türkülere ses oluyor. Sanatçının 'Üç Türkü' adlı EP albümü tüm dijital müzik platformlarında yayınlandı. Mürtezaoğlu albümde farklı bölgelerden çok bilinen ve sevilen 'Yeşil Başlı Gövel Ördek', 'Karahisar Kalesi' ve 'Mağusa Limanı' türkülerini kendi üslubuyla yorumluyor. 

Mürtezaoğlu 'Üç Türkü'de, dinleyicilerinin yakından tanıdığı akustik ve gitar temelli düzenlemeleri yine kendisi yaptı. Sanatçı albümün yayınlanmasını sosyal medya hesaplarından şöyle duyurdu: "Üç Türkü klipleriyle yayında. Bir türküye temas etmek türlü riskler barındırdığı kadar bir zaman yolculuğu yapmak anlamına da geliyor benim için. Yöreler arasında dolanırken dilin, estetiğin ve duygunun kendi dilimle kesiştiği yer bu üç türküye çıkardı yolumu. Belki birlikte yürürüz diye…"

Türkülerin masteringleri Dinçer Demirci imzası taşıyor. Türkülere çekilen video klipleri ise İsa Kurt yönetti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)