Çiğdem Toker yazdı: TMMOB, Atatürk Havalimanı inşaatına dava açtı

TMMOB, 'millet bahçesi' yapılacağı açıklanan Atatürk Havalimanı'nda başlayan inşaat çalışmalarının durdurulması için dava açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'millet bahçesi' yapılacağı açıklanan Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz hafta iş makinelerinin çalışmaya başlaması üzerine Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), inşaatın durması için dava açtı.

Sözcü'den Çiğdem Toker'in yazısına göre dava dilekçesinin üstünde "İdarenin İlk Savunması Beklenmeksizin Yürütmenin Durdurulması Taleplidir" ibaresine yer verildi.

Toker’in aktardığı yasaya göre, yürütmeyi durdurma kararı verilebilmesi için iki koşulun bir arada bulunması gerekiyor; idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması.

Toker, bu iki koşul bir arada mevcutsa, mahkeme davalı idarenin savunmasını alarak yürütmenin durdurulması kararı verebildiğini, ancak davaya konu olan işlem ‘uygulamakla etkisi tükenecek’ nitelikteyse, savunma alınmadan da yürütmeyi durdurma kararı alınmasının hukuken mümkün olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI