Çiğdem Mater'e eşinden doğum günü mesajı: Yine birlikte kutlayacağız

Gazeteci Murat Utku, Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezası alarak tutuklanan eşi sinemacı Çiğdem Mater'in doğum gününde sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, "Yine birlikte kutlayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi Davası'nda 18 yıl hapse mahkum edilerek tutuklanan sinemacı Çiğdem Mater'in eşi gazeteci Murat Utku, sosyal medya üzerinden Mater için bir doğum günü mesajı paylaştı.

Utku, yaptığı paylaşımda "Bugün sevgilimin doğum günü. Yıllardır ilk kez birbirimizi görmeden, sesimizi duyamadan, gözlerimizin içine bakamadan geçireceğiz. Özgürlüğe kavuştuğunda yine birlikte kutlayacağız; onunkini de, benimkini de" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Af Örgütü de Mater'in doğum gününde bir mesaj paylaştı. Af Örgütü'nün paylaşımında, "Haksız yere hapsedilen, düşünce mahkumu Çiğdem Mater'e doğum gününde iyi dileklerimizi ve dayanışma mesajımızı iletiyoruz. Bu özel günde Çiğdem’e ve tüm gezi tutuklularına özgürlük diliyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?

Gezi Davasında Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye ise 18’er yıl hapis cezası verilmişti. Çiğdem Mater, karar duruşması için Almanya'dan gelmesine rağmen 'kaçma şüphesiyle' tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)