Çiğdem Mater'den 'Gezi tebliğnamesi' açıklaması: Umudumu koruyorum

Yargıtay Başsavcılığı'nın Gezi Davası tebliğnamesiyle ilgili açıklama yapan Çiğdem Mater, "Umudumu koruyorum. Aksi, hukuk için çok karanlık kapıların açılması manasına gelecek" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Davası’na ilişkin dört bölümden oluşan tebliğnameyi Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderdi. Tebliğnamede, Osman Kavala ve TİP’ten Hatay Milletvekili olarak seçilen avukat Can Atalay’ın da arasında bulunduğu sekiz sanığın yargılandığı Gezi Parkı davasında Mücella Yapıcı haricindeki sanıklar hakkındaki mahkumiyet hükümlerinin onanması istendi.

Gezi tutuklusu yapımcı Çiğdem Mater, Yargıtay Başsavcılığı'nın 18 yıl hapis cezasının onanmasını istediği tebliğname ile ilgili açıklama yaptı. Anayasa'nın ve uluslararası sözleşmelerin dikkate alınması çağrısında bulunan Mater, "Aksi, bu davadan tutuklu 7 kişi için değil, hukuk için çok karanlık kapıların açılması manasına gelecek" dedi.

'YARGITAY'DAKİ HAKİMLERİN HUKUKU DİKKATE ALMASINI BEKLİYORUM'

Mater, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Mücella Yapıcı dışındaki tüm Gezi tutuklularına verilen cezaların onanmasını talep ettiği Gezi davası tebliğnamesine ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yargıtay savcısının 2019’dan beri yargılandığımız, on binlerce sayfalık, 22 çuvallık mahkeme belgelerinden, kocaman Gezi Dosyası’ndan belli ki beyanlarımızı zerre dikkate almadan 'değerlendirdiği' 77 sayfalık tebliğnamesi, sanırım yargılandığımız mahkemenin hukuk fakültelerinin ders programlarına emsalsiz katkılarından biri olacak.

İstinaf Mahkemesi’nin hakkımızdaki mahkumiyet kararını onamasının ardından 'Yargıtay’da hakimler olduğunu umuyorum' demiştim. Umudumu koruyorum, Yargıtay’da hakimler olduğunu, o hakimlerin hukuku, Anayasayı ve uluslararası sözleşmeleri dikkate almasını bekliyorum, aksi, bu davadan tutuklu 7 kişi için değil, hukuk için çok karanlık kapıların açılması manasına gelecek." (HABER MERKEZİ)