Çiğdem Mater’den Altın Koza'ya mesaj: Özgür günlerde, festivallerde, Adana’da yeniden buluşmak için sabırsızlanıyorum

Altın Koza Film Festivali'nde Gezi davasında tutuklanan Çiğdem Mater’in de yapımcıları arasında olduğu ‘Yaban’ filminin gösterimi öncesi film ekibi Mater’in mesajını okudu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Altın Koza Film Festivali Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden Tareq Daoud’un yönettiği 'Yaban' ve Çiğdem Sezgin’in yönettiği 'Suna' ve film ekipleri izleyici ile buluştu. Gezi davasında çekmediği bir film için 18 yıl hapis cezası verilen Çiğdem Mater’in yapımcıları arasında yer aldığı “Yaban” filmi öncesi film ekibi, Mater’in mesajını okudu.

 Evrensel'İn haberine göre; Tareq Daoud’un yönettiği ve Amira Casar, Haydar Şişman, Doğanay Ünal ile Khava Israpilova’nın oynadığı bir göç ve kadın hikayesi olan "Yaban” izleyici ile buluştu. Film ekibi, filmin gösterimi öncesi Mater’in festivale gönderdiği mesajı okudu. 

'ÖZGÜR GÜNLERDE, FESTİVALLERDE, ADANA’DA YENİDEN BULUŞMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM'

Mater’in uzun süre alkış alan mesajında, “Çok sevgili Adanalı sinema severler. Bugün çok emek verdiğimiz filmimiz ‘Yaban’ı perdede sizinle birlikte izleyemediğim için çok üzgünüm. Ne güzel ki filmimizin şahane ekibinin en azından bir kısmı sizinle birlikte oradalar. Pek çok sevdiğim Adanalı izleyicilerle birlikte soru cevabı kaçıracağım ‘Yaban’la birlikte Annelik, kadınlık ve göçmenlik üzerine birlikte düşünüp konuşamayacağımız için çok üzgünüm. Özgür günlerde, festivallerde, Adana’da yeniden buluşmak için sabırsızlanıyorum. Bakırköy Kadın Cezaevi’nden sevgilerimle” (HABER MERKEZİ)