Çığ altında kalan çifti köpekleri kurtardı

İsviçre'de çığ nedeniyle kar altına gömülen bir çift, köpeklerinin havlaması sayesinde kurtuldu. Köpekler, havlayarak olay yerine dikkat çekti; çığ altında kalan çift 15 dakika sonra çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsviçre'de çığ altında kalan bir çifti köpekleri kurtardı. Köpeklerin havlayarak dikkat çekmesi sayesinde, kar altına gömülen iki kişi kurtarıldı.

Olay, İsviçre'nin İtalya sınırı yakınındaki Avers Vadisi'nde, bir yürüyüş yoluna çığ düşmesi sonucunda meydana geldi. Çığ sırasında yürüyüş yapmakta olan çift, kar altında kaldı. Hava ambulansı servisinden yapılan açıklamada, "Kar kütlelerinin altında kalmamış olan köpekleri yüksek sesle havlayarak dikkatleri kendilerine çekti" denildi.

Buna göre köpeklerin havlaması, aynı vadide olay yerinen uzakta kar yürüyüşü yapan çığdan haberi olmayan bir grup kişinin dikkatini çekti. Bu grup köpeklere bakmak için geldiğinde, kar altında kalan kişilerden birinin elini fark etti. Bu sırada diğer kişi tamamen kara gömülmüş durumdaydı. 

İki kişinin de 15-20 dakikalık bir sürenin sonunda hafif yaralanmalar ve hafif hipotermi şikayetiyle kurtarıldığı belirtildi. Açıklamada, olay yerinde kaç köpeğin bulunduğu veya köpeklerin hangi cins olduğu belirtilmedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler çığ köpek isviçre