Çiftçi Akşener'e dert yandı: Böyle ülke yönetilir mi?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Adana'nın Ceyhan ilçesinde esnaf ve çiftçileri ziyaret etti. Ellerinde kalan ürünleri yere döken çiftçiler "Perişan durumdayız. Yönetimin değişmesini istiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir dizi ziyarette bulunmak üzere karayolu ile Adana'ya geldi. Akşener, Ceyhan ilçesinde Belediye Başkanı Hülya Erdem, İYİ Parti ile CHP il, ilçe ve kadın kolları yöneticileri, meclis üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. Akşener, Kızılay Caddesi'ndeki çarşı merkezinde esnafı ziyaret edip, sohbet etti. 

Akşener, Ceyhan'da ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi. Bir çiftçi, tarlasında kalan soğanı ve karpuzu yere dökerek; "Para yapmıyor ya para yapmıyor. Mazot yedi lira. Böyle ülke yönetilir mi? Millet görsün. Çiftçi rezil, rezil...Diyeceksin bunlara, ‘Vatandaş seçim istiyor" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Bir diğer çiftçi de; yaşadığı sıkıntıyı  "Çocuğumuza ekmek götüremiyoruz, biz perişan durumdayız. Türkiye olarak bütün halkın gündeminde, yönetimin değişmesini istiyoruz" diyerek anlattı.



'BÖYLE ÜLKE YÖNETİLİR Mİ? ÇİFTÇİ REZİL'

Çiftçiler ve Akşener arasındaki diyalog şöyle:

Akşener: Yapma, yapma, yapma.

Birinci çiftçi: Para yapmıyor ya para yapmıyor. Mazot yedi lira. Böyle ülke yönetilir mi? Millet görsün. Çiftçi rezil, rezil.

İkinci çiftçi: Şu an tarlamı ihtiyacı olan herkese dağıttım. Bir lira almadım.

Akşener: Ne kadar var bundan?

Birinci çiftçi: Para yapmıyor ki.

İkinci çiftçi: Bunu çuvala doldurmanın maliyeti 350 kuruş, gelen tüccar 200 kuruş veriyor. Ve pazarda bu soğan bir buçuk lira.

Birinci çiftçi: Ne bir buçuğu iki buçuk üç, perişan durumdayız.

İkinci çiftçi: 'Çiftçiye destek verdik' dedikleri günün arkasına her şeye zam yaptılar.

Diyeceksin bunlara, ‘Vatandaş seçim istiyor.’

'ÇOCUĞUMUZA EKMEK GÖTÜREMİYORUZ, PERİŞAN DURUMDAYIZ'

Çiftçi: Çocuğumuza ekmek götüremiyoruz, biz perişan durumdayız. Türkiye olarak bütün halkın gündeminde, yönetimin değişmesini istiyoruz.

BAŞKAN KARALAR'A ZİYARET 

Meral Akşener da sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı makamında ziyaret etti. Akşener, Karalar ile baş başa görüşmenin ardından belediye binasının önünde açıklama yaptı. Akşener, Başkan Zeydan Karalar'a Adana'ya verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Türkiye’yi ilçe ilçe gezerek esnafla bir araya gelmeye devam edeceğini belirten Akşener, "20 Ocak 2020’de başladığımız gezinin Adana durağındayız. Millet ittifakımızın belediye başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret ettik. Misafirperverliği nedeniyle teşekkür ediyorum. Ona az önce söyledim. ‘Biz senden razıyız, inşallah Adanalı da razıdır ve razı olmaya devam eder’ dedim. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.


Akşener, daha sonra Seyhan ve Çukurova ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. (ANKA)