CIA Başkanı: Putin'in hasta olduğuna dair kanıt yok

CIA Başkanı Burns, Rusya lideri Putin'in hasta olduğu iddialarıyla ilgili kanıt olmadığını belirterek "Putin'in sağlığıyla ilgili çokça söylenti var, görünen o ki çok sağlıklı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı Bill Burns, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlığıyla ilgili kamuoyunda yer alan iddialarla ilgili konuştu.

BBC'nin haberine göre, Aspen Güvenlik Forumu'nda gazetecilere konuşan Burns, Rusya liderinin hasta olduğu yönündeki iddialarla ilgili soruları yanıtladı. Putin'in hasta olduğuna dair kanıt olmadığını belirten Burns, "Başkan Putin'in sağlığıyla ilgili çokça söylenti var ve ve söyleyebileceğimiz kadarıyla, görünen o ki çok sağlıklı" dedi.

Burns, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının başlamasının ardından Moskova'ya ziyarette bulunmasıyla da gündeme gelmişti. 15 yıl önce ABD'nin Moskova Büyükelçisi olduğu dönemden bu yana Putin'le "uğraştığını" belirten CIA Başkanı, "Şu gri saçlarımın çoğunu Vladimir Putin'in Rusyası'yla uğraşmakla ağarttım" demişti. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler cia bill burns