CHP’nin sorularına yanıt vermeyen AK Partili Başkan Özdemir: Evet ben despotum

AK Partili Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, belediye meclis toplantısında CHP Meclis Grup Başkanvekili Çağdaş Özmen’in sorularına yanıt vermedi. Özmen'in ısrarla yanıt istemesinin ardından da mikrofonunu aldırmaya çalışan Özdemir, “Despotum ben. Seni muhatap almıyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

NİĞDE - Niğde Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısında tartışmalı anlar yaşandı. Toplantıda söz alan CHP Meclis Grup Başkanvekili Çağdaş Özmen, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’den belediye tarafından 2019 yılında doğrudan temin usulü ile alınan hizmetlerin kimlere verildiği ve belediyede çalışan işçilere mobbing uygulanıp uygulanmadığı konusunda bilgi almak istedi.

'SENİ MUHATAP ALMIYORUM'

Ancak Özdemir sorulara yanıt vermeyerek konuyu kapatmaya yönelik sözler söyledi. Bu duruma tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özmen, “Bunlar bizim sorduğumuz soruların cevabı değil. Bizim sorularımıza cevap vermek zorundasınız” dedi. Belediye Başkanı Özdemir ise Özmen’e, “Sus! Ben seni muhatap almıyorum. Sorularına da cevap vermiyorum. Senin sesini kesiyorum” dedi ve Özmen’in elinden mikrofonu aldırmaya çalıştı.

'DESPOTUM BEN'

Bunun üzerine CHP’li Özmen, Belediye Başkanı Özdemir’e ‘Siz despot muzunuz ?’ diye sordu. Özdemir ise, ‘Evet ben despotum. Size söz vermiyorum’ yanıtını verdi.

Meclis toplantısında yaşanan gerginliğin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili Çağdaş Özmen, “Senin despotluğun bize sökmez Emrah Özdemir. 2019’da harcadığın 7.6 trilyon doğrudan teminin hesabını vereceksin. 2020’de harcadığın ve hesabını kendinin bile bilmediğin trilyonların da hesabını vereceksin. Belediyede kadrolaşabilmek için belediye personeline zulüm etmeyeceksin. Senin bu öfken ve saldırganlığının nedeni korkun. Saklayacak bir şeyin yoksa neden hesap vermiyorsun? Halkın bana verdiği görev seni denetlemek ve yanlışına müdahale etmek. Bu görevimin de hakkını sonuna kadar vereceğimden hiç şüphen olmasın. İstediğin kadar seviyeyi düşür, bel altı vur, despotum diye bağır çağır, zorla elimden mikrofonu aldır, sesimi kısmaya çalış. Ben efendiliğimden, saygımdan hiç taviz vermeyeceğim zira gösterdiğimiz saygı senin şahsına değil bulunduğun makama. Siyasi kariyerini tehdit, şantaj ve despotluk üzerine kurmayı meziyet zannediyorsan yanlış yoldasın. Topla kendini, biraz olgun ol. Oturduğun koltuğu doldur biraz” dedi. (DUVAR)