CHP'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı

CHP'nin yerel seçimler için belirlenen İstanbul'daki ilçe belediye başkan adayları düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı.

Tanıtım toplantısında Sarıyer İlçe Örgütü, "Gökhan Zeybek şaşırma, sabrımızı taşırma", "Sarıyer halkının iradesi gasp edilemez" pankartları ile aday belirleme sürecini protesto etti.

İmamoğlu, Sarıyer İlçe Örgütü tarafından yuhalanırken Sarıyer İlçe Örgütü ve Büyükçekmece Gençlik Platformu ile karşılıklı sloganlar atıldı ve Ekrem İmamoğlu konuşması kesildi. İmamoğlu yapılan protestolara ilişkin, "Adaylıklarla beraber farklı düşüncesi olan bir grup arkadaşımız tepkisini gösteriyor. Bu bizim partimizde vardır. Bizim demokrasi anlayışımızda gelip orada afişlerini asabilirler ve burada gelip fikirlerini paylaşabilirler. Burası Cumhuriyet Halk Partisi" dedi.

Yerel seçimlerin önemine dikkat çeken İmamoğlu, "İstanbul en temelde gücün ve paranın akış yönünü değiştirmeyi başardı. Bütün o yatırım ve hizmetleri onun için yapabiliyoruz. Bunun için bizimle bu kadar uğraşıyorlar, onun için sıkıntıları var" ifadelerini kullandı.

Adalar Belediye Başkan Adayı: Ali Ercan Akpolat
Arnavutköy Belediye Başkan Adayı: Tekin Aras
Ataşehir Belediye Başkan Adayı: Onursal Adıgüzel
Avcılar Belediye Başkan Adayı: Utku Caner Çaykara
Bağcılar belediye Başkan Adayı: Cem Kılıç
Bahçelievler Belediye Başkan Adayı: Emine Gülizar Emecan
Bakırköy Belediye Başkan Adayı: Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu
Başakşehir Belediye Başkan Adayı: Mesut Öksüz
Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı: Hasan Mutlu
Beşiktaş Belediye Başkan Adayı: Rıza Akpolat
Beykoz Belediye Başkan Adayı: Alaattin Köseler
Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı: Mehmet Murat Çalık
Beyoğlu Belediye Başkan Adayı: İnan Güney
Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı: Hasan Akgün
Çatalca Belediye Başkan Adayı: Erhan Güzel
Çekmeköy Belediye Başkan Adayı: Orhan Çerkez
Esenler Belediye Başkan Adayı: Hasan Dalkıran
Esenyurt Belediye Başkan Adayı: Ali Gökmen
Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı: Mithat Bülent Özmen
Fatih Belediye Başkan Adayı: Mahir Polat
Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı: Hakan Bahçetepe
Güngören Belediye Başkan Adayı: Temel Akkoç
Kadıköy Belediye Başkan Adayı: Mesut Kösedağı
Kağıthane Belediye Başkan Adayı: Tonguç Çoban
Kartal Belediye Başkan Adayı: Gökhan Yüksel
Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı: Kemal Çebi
Maltepe Belediye Başkan Adayı: Esin Köymen
Pendik Belediye Başkan Adayı: Tarık Balyalı
Sancaktepe Belediye Başkan Adayı: Alper Yeğin
Sarıyer Belediye Başkan Adayı: Mustafa Oktay Aksu
Silivri Belediye Başkan Adayı: Bora Balcıoğlu
Sultangazi Belediye Başkan Adayı: Ferhat Epözdemir
Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı: Ayhan Koç
Şile Belediye Başkan Adayı: Özgür Kabadayı
Şişli Belediye Başkan Adayı: Emrah Şahan
Tuzla Belediye Başkan Adayı: Eren Ali Bingöl
Ümraniye Belediye Başkan Adayı: Aykut Erdoğdu
Üsküdar Belediye Başkan Adayı: Sinem Dedetaş
Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı: Onur Soytürk

'İSTANBUL'A HİZMET İÇİN TAM YOL İLERİ'

"Biz kendimizi bu şehre ve milletimize 16 milyon insanına adadık" diye konuşan İmamoğlu, "Göreceksiniz bir kişinin dediği değil, 16 milyonun dediği olacak. Hep birlikte yürüyeceğiz. Ben bu yola çıkacak olduğum bütün adaylarımıza teşekkür ediyorum. İstanbul'a hizmet için tam yol ileri" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

BOŞA HARCAYACAK ENERJİMİZ YOK: Bugün sizlerin karşısına tam kadro çıkıyoruz.  Adaylarımız hayırlı olsun. İl başkanım sana teşekkür ediyorum. Herkesle bu süreci münazara ederim, burada etmem ama bu iddiayı ortaya koyan il başkanımızın hakkını teslim ederim. Bugün burada tepkinizi gösteriyorsanız bu, buradaki il başkanının demokratlığındandır. Bugün de göstereceksiniz yarın da ama üç gün sonra kırılan gönüller tamir edilir. Bu sadece İstanbul'da bir seçim kazanma yolculuğu değil. İstanbul'da daha önemli işlerimiz var. Sonsuz bir mücadele gücü ile her türlü mücadeleyi vereceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu yoldan dönmek yok. Çok çalışacağız. Kaybedecek bir dakikamız, boşa harcayacak enerjimiz yok. 

AK PARTİLİ PEK ÇOK İLÇE BELEDİYE BAŞKANI BİZİMLE YAN YANA GELEMEDİLER BİLE: Bugün ortaya konan siyaset manzarası gereği bütün oluşumlara rağmen halkın ittifakını, kentin uzlaşmasını, farklı siyaset görüşünde olan insanların bu şehrin çıkarını son damlasına kadar koruyacak şekilde yapılacak büyük bir yolculuk. O bakımdan duygusal tepkisini ya da birtakım kırgınlıklarınızı dile getirin saygıyla karşılıyorum ama burası CHP kürsüsüdür bu kürsünün size duyduğu saygı gibi burada bulunan herkesin de bu kürsüye saygı duyması gerekir.  Önemli bir misyonumuz var; 2019'da başlayan yerel yönetim devrimini daha ileriye taşıyacağız. Model olacağız, öncülük üstleneceğiz. 4,5 yılda çok büyük işler başardık. 31 Mart'tan sonra göreceksiniz, belediyeler halkçı belediyecilik anlayışı ile tanışacak. Elbette büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin birlikte iş yapması için aynı partiden olmaları gerekmiyor biz beş yıl içinde bunu da gösterdik. Biz 5 yıldır parti ayrımı yapmadan bütün ilçe belediyeleriyle çalışmak için her yolu denedik ama her seferinde dirençle karşılaşıyoruz. Bu direncin kaynağının neresi olduğunu, kim olduğunu bütün ülke biliyor. Maalesef AK Partili pek çok ilçe belediye başkanı bizimle yan yana gelemediler bile. İlçelerinde yaptığımız her işte görüşlerini, önerilerini aldığımız halde özenli bir biçimde onları arayıp açılışa davet ettiğimiz halde kendilerini bazen bizzat ben davet ettiğimde onlar gelemediler. Gelenler de var onlara da teşekkür ediyorum.

İHMAL EDİLMİŞ ONLARCA KONUYA EL ATTIK: Biz kendimizi bu şehre ve milletimize 16 milyon insanına adadık. Öyle açıklamalar görüyorum ki bir gün bir açıklama yapıyor diyor ki ‘Yerel yönetimle iktidar aynı olmazsa hizmet gelmez bak Hatay’a geldi mi?’ diyor. Deprem bölgesinde, depremde acısı olan insanların huzurunda söylüyor. 2 gün geçiyor ‘Biz CHP gibi oy verene hizmet getirenlerden değiliz’ diyor. Şaka gibi. Milletin aklıyla alay etmek demektir bu. Milletin iradesiyle dalga geçmektir bu. Çok ayıp, çok yazık ama millet aldanmayacak. 5 yılda bizden önce akıllarına gelmemiş, ihmal edilmiş onlara konuya el attık. Birilerine rant üretmedik, halkın kaynağını israf etmedik. İstanbul en temelde gücün ve paranın akış yönünü değiştirmeyi başardı. Bütün o yatırım ve hizmetleri onun için yapabiliyoruz. Bunun için bizimle bu kadar uğraşıyorlar, onun için sıkıntıları var. Onların israf düzenine hizmet eden yönetim anlayışıyla eşe dosta kamu kaynağı dağıtan iş ahlakıyla bu işler yapılamaz. Bakın beş yılda bizden öne akıllarına gelmemiş ihmal edilmiş onlarca konuya el attık. Ne yaptıysak birilerine rant üretmedik yeşil alanları meydanları talan etmedik. Tam tersine buraları ihya ettik, güzelleştirdik. Halktan kaçırılan ne varsa vatandaşın kullanımına açtık. Bazen ne yazık ki devletin gücünü bile çekinmeden karşımıza dikmeye çalıştılar. Polisimizi kendi emellerine alet ettiler. Ama biz yılmadık. Valla milletin malını işgal eden varsa orayı gittik yıktık, yıkmaya da devam edeceğiz. Bir kişinin kazandığı değil 16 milyon insanın kazandığı dönemi başlattık. İstanbul gücün ve paranın akış yönünü değiştirmeyi başardık. Biz size ihanet ettirmeyeceğiz. biz İstanbul'un muhafızı olmaya devam edeceğiz. İBB'de milletin parası millet için harcanıyor.

İSTANBULLULARIN İSTEDİĞİ OLACAK: Bu kardeşiniz size söz veriyor bu şehirde kimsenin inancına kimsenin siyasi düşüncesine kimsenin yaşam tarzına bakmadan ayrımcılık yapmadan adil ve özgür bir kent, bu şehir herkesin şehri. Bu şehir Kürtlerin şehri, bu şehir Alevilerin şehri, bu şehir Boşnakların şehri, bu şehir Ermenilerin şehri, bu şehir Süryanilerin şehri. Bu şehirde 16 milyon özgür Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı var. Bu şehirde vatan sever, bayrağını seven Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde cumhuriyetin izinde yürüyecek 16 milyon insan var. İstanbulluların istediği olacak. Onun için buradayız. Göreceksiniz bir kişinin dediği değil, 16 milyonun dediği olacak. Hep birlikte yürüyeceğiz. Ben bu yola çıkacak olduğum bütün adaylarımıza teşekkür ediyorum. İstanbul'a hizmet için tam yol ileri.

 

Etiketler chp istanbul ilçe