CHP'liler tarlada: Çiftçiler hem üretiyor hem sömürülüyor

CHP'liler, Osmaniye'deki buğday tarlalarına giderek çiftçilerle görüştü. Çiftçiler, taban fiyatın belirlenmemesi nedeniyle ürününü bilmediği bir fiyattan satmak zorunda kaldığını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, buğday tarlasın çiftçilerin sorunlarını dinledi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü dün CHP Genel Merkezi’nin 51 ilde planladığı saha çalışması kapsamında Osmaniye’deydi. Milletvekilleri, buğday tarlalarına giderek çiftçilerle görüştü. CHP'li Emir ve Ünlü, buğday hasadının başladığını ancak taban fiyat açıklanmadığı için çiftçinin mağdur olduğunu söyledi. 

'ÇİFTÇİNİN HERKESE BORCU VAR'

ANKA'nın haberine göre, CHP’li Emir, buğday tarlasında yaptığı açıklamada artan tarım maliyetlerine dikkat çekti. buğday taban fiyatının belirlenmemesi nedeniyle çiftçinin neye satacağını bilemediğini vurgulayarak şunları söyledi: "Fiyat tüccar ne derse o gerçekleşiyor şu anda. Çiftçinin zaten borcu var. Ziraat Bankası’na borcu var, kefalete borcu var, kooperatife borcu var, bankalara borcu var… Şu anda taban fiyat belirlenmediği için çiftçi, elindekini bilemediği bir fiyattan satmak zorunda kalıyor. Hem üretiyor, hem de sömürülüyor.”

CHP Osmaniye Milletvekili Ünlü ise şöyle konuştu: “Maliyetini bile karşılamıyor, şu an tüccar 6 lira, 7 liradan kapıyı açmış. Taban açıklanması bekleniliyor. Fakat şu an çiftçi tüccara mahkûm durumda. Çiftçi zaten çok kar etmek istemiyor, ‘maliyetimi kurtarayım, azıcık da bir ekmeğim olsun, çoluğuma çocuğuma’ diye onun mücadelesinde. Biz de o mücadelelerinde yanlarındayız, destekliyoruz.’’ Bir çiftçi de maliyetlerinin geçen seneye göre iki katına çıktığını söyledi.

Tarlayı sulamada yaşanan sorunları dinleyen Emir, “Çiftçi zaten gübreden, mazottan, elektrikten dertli; ama suyu da alamıyor hak ettiği suyu da alamıyor. Çünkü su birliklerini de siyasallaştırmışlar. Suyu da yandaşa veriyor” değerlendirmesini yaptı. (HABER MERKEZİ)