CHP'li Yücel: Mehmet Şimşek, AKP'nin kaymak tabakası hariç geri kalan herkesi kastediyor

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in "yerel halk" tanımlamasını eleştirdi, 'Kent Lokantası' açan Gaziantep Belediyesi'nin diğer AK Partili başkanlara örnek olmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

CHP’li Yücel: Fatma Şahin gibi diğer AKP’li belediye başkanlarını da bizi takip etmeye çağırıyoruz

Yücel: ‘Kent lokantası oy mu kaybettirir?’ diyen bir genel başkanla, daha çok şok yaşarlar

ANKARA - CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK toplantısına verilen arada kameraların karşısına geçerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘BAZI BELEDİYELER GİDERAYAK YAĞMALANMIŞ, HEPSİ KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK’

CHP’nin kazandığı belediyelerde bir israf tablosu ortaya çıktığını söyleyen Yücel, "Bazı belediyeler giderayak yağmalanmış, talan edilmiş… Hemen hemen tüm belediyelerin milyonlarca liralık borcu yeni belediye başkanlarının sırtına yüklendi. Bu kadar para nerelere harcandı?
Hangi vakıf, hangi dernek, hangi medya gruplarına ne kadar kaynak aktarıldı? Kaç paralık çerez, kuru yemiş alındı? Kimlere hangi ballı ihaleler verildi. Bunların hepsi yeri ve zamanı geldiğinde kamuoyuyla paylaşılacak" diye konuştu.

‘CEMEVİ KÜLTÜR SANAT KURUMU DEĞİL İBADETHANEDİR’

Yücel’in gündeminde cemevlerinin aydınlatma giderlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden ödenmesini düzenleyen yönetmelik de vardı. Cemevlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesi altında tutulmasını eleştiren Yücel, "Alevi yurttaşlarımızın ibadetlerine ve Alevilik inancına bir kültürel değer muamelesi yapan zihniyet, lütfetmiş ve cemevlerinden -eğer şartları sağlarsa- aydınlatma gideri almayacakmış. Bir kere Cemevlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde işi ne? Cemevi kültür sanat kurumu ya da tanıtım ofisi değildir, ibadethanedir" dedi.

'KENT LOKANTASI OY MU KAYBETTİRİR?’ DİYEN GENEL BAŞKANLA DAHA ÇOK ŞOK YAŞARLAR’

AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği iddia edilen "Kent lokantası oy mu kaybettirir" cümlesine gönderme yapan Yücel, “AKP iktidarı seçim şokunu hala atlatamadı. ‘Kent lokantası oy mu kaybettirir?’ diyen bir genel başkanla, daha çok şok yaşarlar" ifadelerini kullandı.

‘FATMA ŞAHİN GİBİ DİĞER AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINI DA BİZİ TAKİP ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ’

CHP olarak her konuda öncü olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Yücel, "Şimdi de kent lokantası projemizi AKP'li belediyeler uygulamaya başladı. Gaziantepli vatandaşlarımız da ‘Kent Lokantası Projesi’ sayesinde dört kap yemeği 40 liraya yiyebilecek… Fatma Şahin gibi diğer AKP’li belediye başkanlarını da bizi takip etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

‘AKP’NİN GENEL BAŞKANI KENT LOKANTALARINA YENİK DÜŞTÜ’

Yücel, “AKP’nin her bir şeyi çok bilen ekonomist genel başkanı Kent Lokantaları’na yenik düştü” dedi.

‘YEREL HALK DEĞİL TÜRK HALKI, TÜRK MİLLETİ’

Yücel, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in "yerel halk" tanımlamasını da eleştirdi. Yücel, şöyle konuştu: “Herhalde; 22 yıldır iktidar olmanın nimetlerinden faydalanan AKP’nin Creme de la Creme - kaymak tabakası hariç geri kalan herkesi kastediyor. Yerel halk değil Sayın Şimşek Türk Halkı, Türk milleti. 100 yıllık Cumhuriyet ve vatansever Türk milleti bu tavrı hak etmiyor.”

'IMF’SİZ IMF PROGRAMI UYGULANIYOR'

Mehmet Şimşek birkaç gün önce IMF Başkan Yardımcısı ve Avrupa Direktörü'yle görüştüğünü de hatırlatan Yücel, “Görüşmenin ardından IMF Avrupa Direktörü Alfred Kammer ‘Türkiye'deki yürürlükte olan programı destekliyoruz’ dedi. Buradan görüyoruz ve anlıyoruz ki; Türkiye IMF'siz IMF programı uygulanıyor” dedi.

 

 

(HABER MERKEZİ)