CHP'li vekiller Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü

CHP milletvekilleri yeni müfredatı protesto için TBMM’den Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüyüş gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve CHP milletvekilleri yeni müfredatı protesto etmek için TBMM’den Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü.

Vekiller bakanlık önünde basın açıklaması yaptı.

Murat Emir, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli altında Türkiye'ye dayattıkları, kapalı kapılar ardında hazırladıkları ve kendi ideolojik saplantılarına hizmet edecek olan bu eğitim modelini reddetmeye geldik" dedi.

'HER GELENİN ASIL MAKSADI MİLLİ EĞİTİMİ MİLLİ KARAKTERDEN UZAKLAŞTIRMAK'

Murat Emir, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın ihtiyacı bilimse, laik ve çağdaş eğitimdir. Oysa geldikleri günden beri her gelen milli eğitim bakanı, milli eğitimi yapboz tahtasına çevirdi ve her gelenin asıl maksadı milli eğitimi milli karakterden uzaklaştırıp, dinsel ve özellikle de gerici düşüncülere bağlamaktı."

"Biz bu maarif modelinin ne ismini, ne hazırlanış yönetimini, ne de içeriğini kabul etmiyoruz" diyen Emir, "Bu modellerle Türkiye'yi adım adım geriye götürmek, laikliği yok saymak, Mustafa Kemal ve devrimlerini unutturmak kimsenin haddi değildir" ifadelerini kullandı.

Suat Özçağdaş ise, "Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı eğitimi niteliksizleştirdi, piyasalaştırdı ve dinselleştirdi. Tüm bu sürecin sonunda, artık çocuklarımız geleceğini yurtdışında aramaktadır, aileler özel okullara sığınmaktadır. Özel okulların da ekonomik koşullar nedeniyle ücretlerin karşılanmadığından aileler büyük zorluklar çekmektedir" diye konuştu.

Özçağdaş, "Geçtiğimiz hafta bakanlık tarafından kamuoyuna duyurulan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ile yeni bir taslak eğitim programı olmaktan çok, çağ dışı bir eğitim manifestosu taşıyan bir programla karşı karşıya kaldık. Bu, eğitim bilimleri çerçevesinde hazırlanmış bir eğitim programı değil; bir dizi ideolojik saplantının yaşandığı, yansıdığı politik bir metindir. Türkiye Yüzyılı gibi bir partinin seçim sloganı olarak kullandığı ibarelerin milli eğitim gibi temel bir alanın başlığı haline getirilmesi, parti-devleti anlayışının dayatılması ve kamu yönetiminin geldiği noktayı göstermesi adına ibretlik bir durumdur" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler CHP MEB