CHP'li vekil: Orman yangınlarının nedeni odun elektrik direkleri

Anamur'daki orman yangınlarına odun elektrik direklerini gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, ""Hâlâ bu devirde odun elektrik direkleri kullanılıyor. Yazık, çok yazık!" dedi. Yanan direklerin yerine yeniden odundan yapılanların gelmesi üzerine Anamurlular direkleri geri gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'in Anamur ilçesinde iki gün önce çıkan orman yangınlarının odun elektrik direklerinden çıktığını belirten CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Hâlâ bu devirde odun elektrik direkleri kullanılıyor. Yazık, çok yazık! Bunun sorumlusu kim olacak? Bu odundan elektrik direklerini Anamur’un Uçarı Köyü’ne dikeceğinize Saray’a dikseydiniz” dedi.

Orman yangını ile ilgili yerinde incelemelerde bulunan Başarır, elektrik dağıtım şirketlerinin tek görevinin faturasını ödeyemeyenlerin elektriklerini kesmek olmadığını belirtti. Başarır, "40-50 yıllık odun elektrik direklerini değiştirmek de görevleri arasındadır. Ancak tek derdi yandaşını kayırma ve özelleştirme olan siyasi iktidarın bu tür konularda denetim yapmadığı çok açık ortada” dedi.

Anamurlular ise "Bizim günahımız ne? Helikopter geldi, döndü gitti. Her şeyimiz yandı" diyerek duruma tepki gösterdi. Bölgeye yeni gönderilen elektrik direklerinin yine odun gelmesini kabul etmeyen Anamurlular, "Biz bunlar yüzünden yandık" diyerek gelen odundan direkleri geri gönderdi. (ANKA)