CHP'li vekilin sözlerinin devamı paylaşıldı

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama" suçlarından soruşturma açılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, Tank Palet Fabrikası açıklamalarının devamını sosyal medya hesabından paylaştı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Tank Palet Fabrikası açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın sözlerinin devamını sosyal medya hesabından paylaştı. Emir, ”Başarır’ın sözlerinin bir kısmını cımbızlayarak FETÖ taktikleriyle algı oluşturmaya çalışanları kınıyoruz” dedi.
Habertürk TV'de katıldığı bir tartışma programında, Sakarya’da kurulu Tank Palet Fabrikası’nın Katar ortaklı BMC’ye devrini gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Programda, "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış. Ben değer biçemiyorum. 50 milyon dolara satılmış…" diyen Başarır daha Tank Palet Fabrikası'nın ordunun bir parçası olduğu açıklamasını yapmıştı. Başarır hakkında sözleri ile ilgili soruşturma AK Parti’den gelen tepkilerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatıldı.

'FETÖ TAKTİKLERİ'

Başarır’ın sözlerinin yer aldığı görüntüleri alıntılayan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şu ifadeleri kullandı:

”Mersin Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır’ın sözlerinin bir kısmını cımbızlayarak FETÖ taktikleriyle algı oluşturmaya çalışanları kınıyoruz. Katar’a vatan mallarını peşkeş çektiğiniz bu sözleşmeleri derhal iptal edin! Yüksek sesle tekrar ediyoruz, #TankPaletVatandırSatılamaz.”