CHP'li Torun: Belediyelerimizin çılgın projelere ayıracak tek kuruşu yoktur

CHP'li Seyit Torun, ekonomik krizin hizmetleri etkilediğini söyledi. Torun, "Vatandaşımız ekmek derdine düşmüşken belediyelerimizin toplumu kandıran çılgın projelere ayıracak tek kuruşu yoktur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kayseri'de; "Kara Kış Fonu" ana temasıyla düzenlenen CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı'nda konuştu. Torun, iktidarı eleştirerek, "Vatandaşımız ekmek derdine düşmüşken bizim belediyelerimizin, toplumu kandıran çılgın projelere ayıracak tek kuruşu yoktur" ifadelerini kullandı.

'AĞIR BİR EKONOMİK BUHRANIN İÇİNDEYİZ'

CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin dört bir yanından gelen büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla başladı. Çalıştayda, vefat eden Mollaköy Belediye Başkanı Kemal Şengül, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ve İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl anıldı. 

Torun burada yaptığı konuşmada belediye hizmetlerinin artan döviz kuru nedeniyle değişmesine neden olduğunu söyledi. Torun, "Uzun zamandır, vatandaşın çıkarlarını değil sadece kendi çıkarlarını düşünen iktidarın neden olduğu ağır bir ekonomik buhranın içindeyiz. Küçük bir azınlık dışında toplumun tüm kesimleri artık önünü göremez hale geldi. Vatandaşın karşı karşıya kaldığı bu sorunlar belediye hizmetlerinde önceliklerin değişmesine neden oldu. Vatandaşımız ekmek derdine düşmüşken bizim belediyelerimizin, toplumu kandıran çılgın projelere ayıracak tek kuruşu yoktur” diye konuştu.

Torun'un konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

DERTLERİNİ DİNLEDİLER: Kayseri’deki çalışmalarımıza dün belediye başkanlarımızın saha ziyaretleriyle başladık. Başkanlarımız gruplar halinde Kayseri’nin 16 ilçesinin tamamına giderek vatandaşlarımızla bir araya geldiler, dertlerini dinlediler. Bugünden itibaren de yerel yönetimlerimizin çalışmalarını masaya yatıracağız. Şu ana kadar neler yaptığımızı ortaya koyacak ve bundan sonra atacağımız adımları belirleyeceğiz. 

KARA KIŞ FONU'NU KONUŞACAĞIZ: Belediye başkanlarımızın, kendi aralarında değerlendirme yapmalarına, bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarına fırsat tanıyacağız. Farklı oturumlarda başkanlarımızın görüş ve önerilerini alacağız. Belediye hizmetlerine katkı sunması amacıyla, alanında uzman isimlerin görüşlerini, proje önerilerini dinleyeceğiz. Ve en önemlisi Kara Kış Fonu’nu konuşacağız. Bu programı düzenlemekteki temel amacımız belediye başkanlarımızın başarılı hizmetlerini artırmak ve bir vatandaşımızın daha sorunlarının çözülmesine katkı sunmaktır. Belediyelerimizin de idari ve mali açıdan önemli sorunları olduğunu, gelir kaynaklarının önemli ölçüde azaldığını biliyoruz. Bu kapsamda, hem belediyelerimiz arasındaki dayanışmayı artırmak hem de yeni gelir kaynakları sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

PEK ÇOK KENTİMİZDE GALİP GELDİK: Yerel yönetimlerde yaşadığımız süreci 3 başlıkta ele almak gerekiyor. İlk olarak, 2019 seçimlerinde büyük bir başarıyı hep birlikte göğüsledik. Yozlaşan bir iktidara ve belediye kaynaklarını küçük bir çevreye aktaran anlayışa karşı, pek çok kentimizde galip geldik. Ve halkımızın verdiği çok önemli bir sorumluluğu da sırtımıza yükledik.

BAŞKANLARIMIZ TÜM ENGELLERİ AŞTI, AŞMAYA DA DEVAM EDİYOR: İkinci olarak, seçimlerden bu yana, belediye çalışmalarında iktidarın sayısız engelleme girişimine maruz kaldık ve kalmaya devam ediyoruz. Yeri geldi, belediye başkanlarımız hakkında haksız, hukuksuz soruşturmalar açıldı. Yeri geldi, vatandaşın belediyelerimize yaptığı bağışlara el konuldu. Yeri geldi, belediyelerimizin vatandaşa yardım götürmesi engellendi. Belediyelerimizin, devletten hakkı olan kaynaklara erişmesine dahi mani olundu. Tüm bu hukuksuzluklar, milletimizin gözü önünde artarak sürüyor. Ancak gururla söylüyorum ki, bizim belediye başkanlarımız önüne konulan tüm engelleri aştı, aşmaya da devam ediyor. Kayseri’den tüm belediye başkanlarımızla birlikte bir kez daha altını çiziyoruz. Onlar ne yaparsa yapsınlar, bizim belediyelerimizin vatandaşa hizmetine mani olamadılar, bundan sonra da olamayacaklar. Oturdukları makamlara güvenip, bizleri karalamak için her türlü haksızlıktan medet umanlar kazanamadı, bundan sonra da kazanamayacaklar.

BELEDİYELERDEKİ HİZMETLERİNİN DEĞİŞMESİ: Uzun zamandır, vatandaşın çıkarlarını değil sadece kendi çıkarlarını düşünen iktidarın neden olduğu ağır bir ekonomik buhranın içindeyiz. Küçük bir azınlık dışında toplumun tüm kesimleri artık önünü göremez hale geldi. Vatandaşın karşı karşıya kaldığı bu sorunlar belediye hizmetlerinde önceliklerin değişmesine neden oldu. Şunu açıkça söylemek isterim. Vatandaşımız ekmek derdine düşmüşken bizim belediyelerimizin, toplumu kandıran çılgın projelere ayıracak tek kuruşu yoktur. Belediyelerimiz, vatandaşın en temel ve en öncelikli sorunlarını çözmek için çalışmaya devam edecektir.

UFUKTAKİ GÜNEŞ GÖRÜNMÜŞTÜR: Üçüncü başlık olarak ise şunu görüyoruz. Artık önümüzde yeni bir süreç var. Yerel seçimler ve ardından verdiğimiz hizmetlerle bir duvarın önüne kadar geldik. Şimdi hep birlikte o duvarı yıkmanın zamanıdır. Sayın Genel Başkanım, ufuktaki güneş görünmüştür. Tüm belediyelerimizle, bir kararlılık mesajını buradan tüm ülkemize duyuruyoruz. Ufuktaki güneşe doğru yürümeye kararlıyız. Ülkemizdeki kutuplaşmayı, adaletsizliği ve yoksulluğu bitirmeye kararlıyız. Beldesinden büyükşehrine kadar tüm belediye başkanlarımızla, ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkarmaya kararlıyız.

İYİ Kİ CHP'Lİ BELEDİYELER VAR DİYORUZ: Yerel seçimlerde büyük bir başarıyı omuzlayan, pandemi sürecinde, doğal afetlerde, ekonomik buhran şartlarında vatandaşın yanında olan, harcadığı her kuruşun hesabını millete veren, kimseyi aç ve açıkta bırakmamak için gece gündüz çalışan tüm belediye başkanlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. Bu zor günlerde, 'İyi ki CHP'li belediyeler var' diyoruz.” (ANKA)