CHP'li Öztrak'tan Bilal Erdoğan'a: Babanızın sarayında keyif sürerken ne kadar idealistsiniz?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın öğretmenler hakkındaki "birçoğu memur olmak için öğretmen oluyor" sözlerine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan'ın Uşak Üniversitesi'nde düzenlenen İmam Hatipliler Kurultayı'nda sarfettiği "Türkiye'de kimse iddia edemez ki ancak idealist insanlar öğretmen oluyor. Böyle bir iddiası olan varsa tartışabiliriz tabii ama birçoğu memur olmak için öğretmen oluyor" sözlerine tepki gösterdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken açıklamalarda bulunan Öztrak şunları söyledi: "Yüzbinlerce öğretmen atanmamış, özel okullarda insanlık dışı ücretlerle çalıştırılıyor. Atanabilen öğretmen yoksulluk sınırı altındaki maaşıyla ayın sonunu getirmeye çalışıyor. Ama Erdoğan’ın oğlu Bilal Bey’in ‘İdealist değilsiniz, memur olmak için öğretmen oluyorsunuz’ suçlamalarına maruz kalıyor. Mahdum Bey’e sormak lazım; babanızın sarayında, onun kurduğu vakıflarda keyif sürerken siz ne kadar idealistsiniz.” 

'SİLKİNİP AYAĞA KALKMAK ZORUNDAYIZ'

Faik Öztrak açıklamasında "milleti bölen ağır bir tabloyla karşı karşıyayız. Bunu hükümet bile isteye yapıyor. Çünkü sarpa saran ekonomik gidişat, ekonomik soykırım; zam, zulüm konuşulmasın istiyor. Ama bu böyle gidemez, artık bütün gücümüzle silkinip ayağa kalkmak zorundayız" diye konuştu

'BORÇ ALAN EMİR ALIR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'ya gitmesini de eleştiren Öztrak, ilk başta açıklananın aksine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye gelmediğini vurguladı. Öztrak, görüşmeye ilişkin “Bugün Erdoğan, daha önce ‘Türkiye’ye gelecek’ dediği Putin’in ayağına gitti. Neden? Seçim öncesinde ertelenen 20 milyar dolarlık gaz borcunun karşılığında Putin’e hangi tavizleri verdiniz? Şimdi ne vereceksiniz? Borç alan emir alır” ifadelerini kullandı.

'BU NASIL BİR AHLAKSIZLIKTIR'

Öztrak, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın iki küçük kızının fotoğrafının yer aldığı bir video paylaşan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e "Ahlaki erozyona uğramış AK Partili sabık belediye başkanı, Grup Başkanvekilimizin iki küçük kızına dil uzatmaya cüret ediyor. Bu nasıl bir rezalettir. Bu nasıl bir ahlaksızlıktır" diye tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)