CHP'li Özgür Karabat: Enflasyon kalem oyunlarıyla düşüyor

CHP'li Karabat, TÜİK ve ENAG'ın enflasyon verileri arasındaki farka ilişkin, "Bu hedefe anca kalem oyunlarıyla ulaşırsınız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Ticaret Odası’nın İstanbul’da yüzde 99.91, ENAG’ın ise yüzde 181.37 olarak duyurduğu ağustos ayı enflasyonunu TÜİK yüzde 80.21 olarak açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, TÜİK ve ENAG'ın enflasyon rakamlarını karşılaştırdı. Karabat, aradaki farkla ilgili "Bu hedefe anca kalem oyunlarıyla ulaşırsınız" diye belirtti.

TÜİK'in yüzde 80 enflasyon açıklamasının, son bir yılda her kalemde kendini gösteren artışlarla ters düştüğüne dikkat çeken Karabat, "İğneden ipliğe, son 1 yılda fiyatlar en az 3-4 kat artmışken %80 enflasyon açıklamak halka hakarettir. Saray’ın enflasyonu ile halkın enflasyonu bir değildir" dedi.

'AKP GİDERSE ENFLASYON DA GİDECEK'

Karabat'ın açıklamaları şöyle:

"TÜİK, Ağustos enflasyonunu %1,46 açıkladı. Yıllık enflasyon da %80,21’e yükseldi. ENAG ise gerçek enflasyonu açıkladı: Aylık %5,86, yıllık %181,37. OVP’de yılsonunda %65 enflasyon hedefleniyor. Bu hedefe anca kalem oyunlarıyla ulaşırsınız.

OVP’de 2023 enflasyonunu %24,9 hedeflediler. 2024 için %13,8, 2025 için ise %9,9 oldu.Kendi planlarında dahi 3 yıl sonra tek hane enflasyon öngörüyorlar. O da rakam oyunlarıyla 9,9 seviyesinde. Enflasyonla yüzleşmeyen AKP, halkın soyulmasının önünü açıyor.

Resmi enflasyon kabul edilen TÜİK verileriyle maaşlar belirleniyor. Ancak günlük hayattaki pahalılığın altında yok olan gelirler nedeniyle, vatandaş derin yoksulluğun pençesinde kıvranıyor. Tekrar ediyorum, yalan enflasyon ile halkın gelirini çalıyorsunuz! İğneden ipliğe, son 1 yılda fiyatlar en az 3-4 kat artmışken %80 enflasyon açıklamak halka hakarettir. Saray’ın enflasyonu ile halkın enflasyonu bir değildir."

Bakan Nebati'ye seslenen Karabat son olarak “Önümüzdeki aylarda enflasyon daha da hız kestiğine birlikte şahitlik edeceğiz. Yüksek enflasyonu bir daha geri dönmemek üzere bu topraklardan def edeceğiz” diyor. Kalem oyunlarıyla düşürüyorsunuz. AKP iktidardan gidince enflasyon da gidecek" dedi. (HABER MERKEZİ)